Panică în comună, prefectul dispune controale

O primărie din Gorj este într-o situaţie aproape fără ieşire. Primarul ar fi împărţit anunţuri şi ar fi înştiinţat oamenii că urmează să pună lacăt pe primărie. Comuna Albeni ar rămâne fără apă şi în beznă pentru că aleşii locali, chipurile, nu ar vota rectificarea bugetară.

Noile probleme semnalate îi vor aduce pe cap primarului din Albeni noi verificări ale Corpului de Control. Prefectul Ciprian Florescu a anunţat că va trimite inspectorii de control să verifice cum s-au cheltuit banii şi dacă situaţia este atât de gravă: „Nu ştiu ce are de gând să facă domnul primar de la Albeni şi Consiliul Local de acolo, dar lucrurile nu intră deloc pe un făgaş normal şi firesc în ceea ce priveşte administrarea acelei primării. Drept pentru care, astăzi (n.r. luni), am discutat cu şeful Corpului de Control. L-am rugat să studieze foarte bine ultimele plângeri şi petiţii care au venit pe adresa Instituţiei Prefectului în ceea ce priveşte situaţia de la Albeni şi, în zilele următoare, voi semna un ordin de constituire a unei comisii care să verifice şi alte aspecte legate de administrarea comunei Albeni. Mă refer la faptul că vom merge pe altă tematică decât cea stabilită pentru controlul trecut”.

Ultima dată, Corpul de Control al prefectului a fost la Albeni în primăvară. A găsit nereguli şi primarul i-a reproşat prefectului că a trimis verificările la comandă politică. De această dată, Florescu susţine că mulţi oameni din comună şi angajaţi ai primăriei i s-au plâns. „Vreau să discut şi cu alte instituţii care pot să intervină în ceea ce se întâmplă la Albeni. Situaţia a ajuns într-un punct cât se poate de critic. Din nefericire, nu numai cetăţenii au de suferit în Albeni. Şi lucrătorii de la primărie sunt în situaţia de a nu-şi putea exercita aşa cum trebuie sarcinile de serviciu. Nimeni nu trimite controale pentru a decapita pe cineva, ci pentru a verifica modul în care se desfăşoară activitatea la Primăria Albeni, iar, pe de altă parte, să vedem cât de bine au fost folosite resursele financiare din bugetul pe anul 2018 de s-a ajuns în această situaţie. Vreau să se facă lumină”, a fost mesajul lui Florescu.

Primarul Ionuţ Stan nu a putut fi contactat pentru a clarifica lucrurile. Consilierul local Marian Iliuşi a explicat însă că situaţia nu ar fi atât de dramatică. În plus, primarul nici nu ar avea motive să oprească apa în comună: „Nouă nu ne-a spus domnul primar aşa ceva. Chiar am avut duminică o şedinţă în care a trebuit să votăm o rectificare negativă pentru că a venit de la Finanţe şi s-au retras nişte prevederi, dar nu ni s-a făcut vreo informare la acest lucru. Chiar nu ştiu dacă într-adevăr le-a spus domnul primar. Unii oameni mai şi fabulează, că altfel domnul primar ne-a mai spus anumite lucruri intempestiv sau în alt mod. Că cineva informează sau dezinformează cu privire la aceste lucruri, nu ştiu ce să vă zic. Nu mi se pare normal ca oamenii să intre în panică că se opreşte iluminatul sau apa. Nu înţeleg care ar fi cauza pentru care s-ar opri alimentarea cu apă”.

Vizualizări: 3,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: