Paralescu: Am acceptat acest post, dar mă întorc oricând cu drag la catedră

Iustin Paralescu, noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a povestit într-un interviu acordat ziarului „Pandurul“ prima sa zi de lucru. Paralescu spune că ştie foarte bine cum funcţionează lucrurile în Inspectoratul Şcolar pentru că timp de patru ani a fost inspector de matematică până în momentul în care a fost dat afară în mod inexplicabil.

Reporter: Cine este Iustin Paralescu?

Iustin Paralescu: Am 39 de ani, am două fete şi sunt profesor de matematică. Am terminat Facultatea de Matematică din Bucureşti în 1995. Prima dată am predat la Grupul Şcolar Motru  după care am predat la Colegiul Naţional George Coşbuc. În acest moment sunt titular la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoriu“ .

Reporter: Cum a fost prima zi de lucru, în noua funcţie?Cum v-au primit colegii, unii mai vechi, alţii mai noi?

Iustin Paralescu: A fost bine, noutatea este faptul că am ajuns acolo în calitatea de inspector general pentru că eu cunosc munca de acolo, am lucrat patru ani. A fost o corespondenţă voluminoasă…Am organizat teze, bacalaureat…Colegii m-au primit bine. Ne cunoşteam. Lipsesc doar trei colegi din vechea echipă şi este posibil să se întoarcă.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre demiterea dumneavoastră din funcţia de inspector? Fostul inspector Mergea nu a fost la instalarea dumneavoastră..

Iustin Paralescu: Domnul Mergea şi cu mine ne înţelegem foarte bine. A fost foarte simplu şi am înţeles. Mi s-a spus că este vorba despre politică…Nu a fost o problemă pentru mine pentru că îmi place la catedră.

Reporter: De cât timp sunteţi membru al Partidului Democrat Liberal?

Iustin Paralescu: Sunt membru din 2005. Am fost vicepreşedinte al organizaţiei de la Motru.

Reporter: De ce aţi acceptat această numire în condiţiile în care ar putea fi doar pentru două luni?

Iustin Paralescu: Am acceptat acest post pentru că oricând mă pot întoarce la catedră fără să-mi iau concediu medical sau să-mi pară rău. Îmi place foarte mult ce fac, o să am în continuare ore pentru că am clase pe care nu vreau să le las. O elevă chiar a început să plângă atunci când le-am spus că este posibil să renunţ.

 Reporter: În calitate de inspector general, care sunt primele măsuri pe care le veţi lua?

Iustin Paralescu: Voi organiza activitatea Inspectoratului. Probabil astăzi va veni şi numirea celorlalţi doi inspectori, Camelia Bibere şi Gheorghe Mitescu. Doamna Bibere a fost inspector de informatică iar domnul Mitescu este fostul adjunct. Sunt convins că vom face o echipă bună.

Reporter: Aţi fost inspector, acum sunteţi general. Cu ce propunere veniţi acum, pentru soluţionarea unei probleme pe care o au inspectorii? Trebuie să le ştiţi. Inspectorii fac treaba generalului?

Iustin Paralescu: Da, chiar ar fi nişte lucruri ce ar trebui schimbate. Nu, inspectorii nu fac treaba generalului..aşa credeam şi eu. Avem inspectori de diverse specialităţi. Din nefericire atribuţiile unui inspector nu se opresc la verificarea calităţii actului de învăţământ pe zona lor, aşa cum ar trebui, ci ei mai au şi altceva de făcut..să meargă la reclamaţii sau alte lucruri. Ar trebui să fie angajaţi oameni pentru soluţionarea reclamaţiilor iar inspectorii să se ocupe de pregătirea profesorilor din judeţ.

Reporter: Ce face inspectorul general în timpul care îi mai rămâne?

Iustin Paralescu: Atunci când am timp mai merg să joc fotbal cu prietenii mei. Nu prea multe…

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: