Parapeţii de pe Transalpina, tot la stadiul de proiect

Prefectul de Gorj Radu Teodorescu recunoaşte că este un risc pentru turişti să meargă pe Transalpina, dar spune că este un risc asumat. Lucrările se vor face până la urmă, spune prefectul, mai ales că autorizaţia de construcţie nu a expirat. Luna viitoare, în prezenţa premierului, va fi lansată o strategie de dezvoltare a zonei.

Turiştii care vizitează Transalpina nu vor putea circula în siguranţă prea curând. În ciuda faptului că autorizaţia de construcţie e încă valabilă, pe raza judeţului Gorj parapeţii, semnalizatoarele şi marcajele promise de autorităţi se lasă aşteptate. “Parapeţii de pe Transalpina, marcajele şi semnalizarea întregii zone sunt etapele din proiect care trebuie făcut. La Gorj, încă mai avem autorizaţie de construcţie pentru această zonă. În celelalte judeţe, din păcate, autorizaţia a expirat. Până la urmă, lucrările se vor face, iar proiectul trebuie respectat în tocmai. Sper să nu fie costurile prea mari, iar momentul de încheiere al lucrărilor să nu afecteze costul total”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Deşi a recunoscut că turiştii care se aventurează pe cea mai înaltă şosea din ţară se expun unor riscuri, prefectul speră ca numărul vizitatorilor să crească. “Avem în atenţie aceste lucrări pentru că într-adevăr este un risc pe care noi ni-l asumăm. Ceea ce mă interesează foarte mult este să aducem turişti în Gorj”, a menţionat Teodorescu.

STRATEGIE

Pe 2 noiembrie este aşteptat la Rânca premierul Victor Ponta, însoţit de mai mulţi miniştri. Va fi lansată o strategie de dezvoltare a zonei turistice Rânca şi de punere în valoare a drumului Transalpina.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: