Un bărbat din Licurici acuză că i-au crescut nejustificat impozitele

Situaţie greu de explicat chiar şi pentru autorităţile locale din Licurici. Un bărbat din localitate susţine că a ajuns să plătească bani grei pentru impozite datorate statului. A cerut explicaţii în scris la primărie, însă nici acum, la aproape şapte luni distanţă, nu a primit vreun răspuns din partea autorităţilor. 

Adrian Vîlceanu deţine în satul Licurici două proprietăţi, una personală şi una lăsată în întreţinere de către un văr decedat. Pentru această din urmă proprietate, bărbatul a ajuns să plătească la stat un impozit de trei ori mai mare de cât plătea în anul 2008, în timp ce pentru proprietatea personală, impozitul a crescut nesemnificativ. „La proprietatea mea a crescut cu 10 lei în aceeaşi perioadă a anului, iar la proprietatea moştenită a crescut din 2006 până în 2016 de la 37 lei la 103 lei. Părerea mea este că sunt mulţi care nu plătesc şi atunci ne încarcă pe noi ca să mai recupereze din ce nu plătesc ceilalţi”, a spus Adrian Vîlceanu.

Casă mică, impozit mare

Bărbatul spune că majorarea este nejustificată câtă vreme şi proprietatea este mai mică. „Este o casă de 24 metri pătraţi, construită în 1933 şi 36 de ari de pământ”, spune bărbatul. Îngrijorat de situaţia dată, bărbatul s-a adresat primarului cu o cerere scrisă în luna februarie a acestui an, însă în lipsa unui răspuns a mai făcut o cerere pe 3 iulie anul acesta. Nici la aceasta primarul n-a binevoit să răspundă. Contactat telefonic, primarul din Licurici, Liviu Doru Drăgulescu, spune că acea creştere provine din majorări şi penalităţi. „Cu siguranţă a avut majorări şi penalităţi, este normal să crească pentru că există două termene de plată, la 31 martie şi la 30 septembrie. Dacă nu plăteşti la termen, normal că programul calculează majorări şi penalităţi. Dacă nu locuieşte acolo, nu înseamnă că trebuie să plătească impozit mai puţin”, a spus primarul Drăgulescu.

„Am greşit”

Cât despre răspunsuri la cererile formulate, primarul recunoaşte că a greşit. „O să-i dăm răspunsul în câteva zile şi n-are decât să conteste că fiecare om are acest drept. Îmi pare rău că nu i-am dat răspunsul scris, aici aveţi dreptate. Ştiu că i-au explicat destul de clar de unde vin banii şi majorările, dacă dumnealui nu înţelege, n-am ce să fac. Greşeala mea este că nu i-am dat răspuns la cererile scrise”, a mai declarat Liviu Doru Drăgulescu, primarul din Licurici.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: