Ca la Hollywood! Numele unei comune din Gorj, scris pe munte

Numele unei comune gorjene va fi scris cu litere tridimensionale uriașe. Este proiectul la care lucrează primarul localității Runcu și pe care îl amână, în funcție de priorități, de aproape trei ani. Edilul vrea să se ocupe, mai întâi, de infrastructură și școli, după care își va vedea și acest vis împlinit.

Numele localității Runcu va fi scris la fel ca în cetatea filmului. Cu litere uriașe, de câțiva metri, pe creasta munților. Prin acest proiect, primăria își dorește ca zona să fie promovată și să atragă cât mai mulți turiști.

Momentan, proiectul este pus pe așteptare. Primarul Adi Cîmpeanu vrea să încheie lucrările începute acum, iar mai apoi să ducă literele gigant pe munte. „Muncim la drumuri, la școli, canalizare, sala de sport. Am vrut să fac proiectul în acest an, dar nu am mai avut bani. În acest an, am avut foarte multe proiecte depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală și, spre surprinderea noastră, toate au fost aprobate. Avem și partea noastră de cofinanțare, undeva la 80% din bugetul local, și nu ne mai ajungeau banii și pentru alte proiecte. Nu am putut nici anul trecut să-l duc la îndeplinire pentru că am avut, la fel, multe șantiere. Sper să reușesc la anul”, a declarat primarul Adi Cîmpeanu.

20 de mii de euro va costa doar transportul și poziționarea literelor uriașe pe creasta munților. Acestea vor fi duse acolo cu un elicopter. Primarul speră să găsească banii necesari în bugetul pe anul 2018. În România, mai sunt și alte localități care au „furat” ideea americanilor. Printre acestea, Brașov sau Deva.

Vizualizări: 4,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: