N-au venit pregătiţi nici la Bac-ul din toamnă

Romanul „Ion” de Liviu Rebreanu şi „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, de Camil Petrescu, asta au avut de rezolvat candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Tinerii s-au declarat dezamăgiţi de subiecte. Niciun elev n-a fost eliminat din timpul examenului.

Peste două mii de tineri s-au înscris la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, însă la proba de luni au fost prezenţi doar 460 din cei 600 înscrişi. Restul au absentat, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. De această dată, proba de Limba şi literatura română a fost mai uşoară pentru unii dintre elevi. „A picat Liviu Rebreanu şi Camil Petrescu. Eu nu am dat în vară examen. Sunt absolvent de anul trecut. Nu mi s-a părut foarte greu. Acum sunt mulţumit, sper şi la o notă bună”, a declarat Ionuţ, candidat la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

Pentru alţii însă, subiectele au fost la fel de grele ca cele din vară. „Cea mai grea parte au fost emoţiile. Atât! Poezia de început a fost foarte grea. Mă aştept la nota 7, măcar atât”, a spus o altă tânără candidată.

Ce spun profesorii

Profesorii supraveghetori spun că la această sesiune, unii dintre elevi au fost pregătiţi, iar alţii au venit tot ca în vară. „Unii au fost pregătiţi, alţii nu. La sala mea n-am avut copii care să iese înainte de terminarea timpului. Au scris cât au învăţat, cât s-au pregătit pe timp de vară. Au fost şi elevi care în vară n-au susţinut examenul din diverse motive”, a declarat Tamara Dăneţ, cadru didactic la Şcoala Gimnazială Câlnic.  Următoarea examinare va avea loc pe 23 august, respectiv proba obligatorie a profilului.

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: