Parc fotovoltaic cu o putere de 3 MW la Borăscu

O nouă investiţie în domeniul producerii de energie verde ia naştere la nivelul judeţului Gorj. Un parc fotovoltaic va fi înfiinţat de această dată la Borăscu.  Sistemul va avea o putere de 3MW/h, iar energia produsă aici va fi livrată în sistemul naţional. Panourile se vor întinde pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare, drept pentru care în conturile bugetului local al comunei vor ajunge nu mai puţin de 400 de milioane de lei vechi, bani proveniţi numai din autorizaţia de construcţie.

Terenul pe care va fi construit parcul fotovoltaic este situat în satul Calapăru din comuna Borăscu. SC Energorj Park Two SRL, investitorul, a cumpărat o suprafaţă de circa 25 de hectare de la cetăţeni pentru amplasarea panourilor solare. Autorităţile locale urmează să îi acorde zilele acestea autorizaţia de construcţie pentru a putea demara lucrările de amenajare a parcului fotovoltaic. „Terenul a fost cumpărat de la doi localnici. Este vorba de câteva parcele, una este de vreo 15 hectare, una este de vreo 10 hectare. Am înţeles că acest parc fotovoltaic va produce undeva la 3 MWh. Acum, în câteva zile trebuie să eliberăm autorizaţia de construcţie. Investitorii sunt din Prahova şi fac aici parcul fotovoltaic pentru că au găsit terenul de care aveau nevoie. Îi interesa o suprafaţă foarte mare de teren. Eu dacă aveam, dădeam de la primărie, dar n-am avut”, a spus Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu.

Energia verde, în premieră la Borăscu

Acest parc fotovoltaic va fi primul de acest gen înfiinţat la nivelul localităţii. Reprezentanţii primăriei spun că localnicii vor avea numai de câştigat de pe urma acestei investiţii. „Este foarte bine că au investit la noi pentru că este aducător de venituri. Fiind pe raza localităţii îmi asigură şi câteva locuri de muncă. O să faciliteze şi energia privind iluminatul public, poate să ne reducă factura cu 25%. Numai din taxele pe care trebuie să le plătească la primărie pentru autorizaţia de construcţie trebuie să plătească 400 de milioane, bani vechi. Ziceau că au nevoie de vreo 4-5 oameni, avem forţă de muncă, sunt oameni tineri care deja sunt şomeri şi mi-au promis că o să-i ajute, o să facă garduri de protecţie şi ce-or mai face pe acolo”, a mai spus primarul Constantin Ţucu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: