Parchet specializat pentru infracțiunile de mediu. Jaful din păduri poate fi stopat!

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat, miercuri, că deputaţii au votat pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor), considerând că acest lucru este o “victorie pentru mediu”. Nu doar cei care jefuiesc pădurile, dar și cei care aruncă deșeuri la întâmplare vor fi în vizorul noii structuri.

“Victorie pentru mediu! Camera Deputaţilor a votat pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor). DIIM este un proiect USR şi reprezintă o schimbare majoră de paradigmă în raportarea statului român la problemele de mediu” a notat Barna, pe Facebook.


Liderul USR a enumerat mai multe motive pentru care acest proiect este important: “pierdem, anual, un miliard de euro doar de pe urma furturilor din păduri; 25.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an urmare a unor afecţiuni generate de poluarea aerului; riscăm sancţiuni de sute de mii de euro zilnic dacă vom continua să nu facem nimic pentru a curăţa aerul pe care îl respirăm”.

“DNA-ul pădurilor va avea la dispoziţie procurori specializaţi, agenţi de poliţie şi experţi care se vor ocupa exclusiv de combaterea infracţiunile împotriva mediului”, spune Barna.

USR anunţa, în 27 aprilie, că proiectul său privind înfiinţarea unui “DNA al pădurilor” a fost inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor, la solicitarea preşedintelui USR, Dan Barna.

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: