Reținuți după percheziții. Sechestru pe 4 terenuri și o mașină de lux

Polițiștii din Alba au reținut 6 persoane după perchezițiile de ieri care au avut loc și în Gorj. Cele șase persoane sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 - 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier național.

Pentru a da o aparență de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire între punctele de lucru ale societății, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice.

Este vorba de peste 1.900 de metri cubi de material lemnos. 

Polițiștii au ridicat documente și au aplicat sechestru pe patru terenuri și un autoturism de lux, în vederea recuperării prejudiciului care a fost estimat la 571.061 de lei.

Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

actualizare: Societatea vizată de percheziţiile poliţiştilor din Alba Iulia a fost înfiinţată în urmă cu 4 ani de către o familie de afacerişti din Bistriţa-Năsăud. Firma Ema Silva SRL şi îşi are sediul social în municipiul Sebeş. Printre cei reţinuţi este şi proprietarul afacerii, Nistor Emill.

Vizualizări: 3,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: