Parcul Industrial Bumbeşti Jiu stă pe o bombă cu ceas! Vezi cum poate pierde 20 de milioane de euro!

Parcul Industrial de la Bumbeşti Jiu stă pe o bombă cu ceas. Pe lângă faptul că nu are niciun leu în cont, iar pierderile înregistrate sunt foarte mari, conducerea societăţii se roagă acum ca nu cumva societatea PIRELLI să plece. Una dintre clauzele contractuale prevede ca în cazul în care acordul va fi spart, societatea îşi va recupera toate investiţiile făcute. Directorul Cristian Toader Pasti nu a dezvăluit suma investită de italieni în spaţiile de la Sadu. În 2009, atunci când au inaugurat linia de producţie, italienii de la PIRELLI au anunţat că investiţia trece de 20 de milioane de euro.

În 2009 PIRELII a inaugurat prima linie de producţie, investiţie de peste 20 de milioane de euro, anunţau atunci. Tot milioane ar trebui să le dea Consiliul Judeţean Gorj, dacă firma italiană se satură să ia curent de la UM Sadu sau să nu aibă canalizare. Acesta este o clauză din contractul administraţiei judeţene cu firma.

Pasti confirmă

Interesant este că firma nu trebuie să aibă un motiv întemeiat pentru a-şi lua anvelopele şi să plece ca să primească contravaloarea investiţiei. Societatea PIRELLI a investit în halele de la Sadu şi linia de producţie peste 20 de milioane de euro, sumă anunţată în 2009 când Ion Călinoiu a invitat şi presa să vadă minunăţiile pe care le-ar putea plăti.

PIRELLI este singura dintre cele opt firme chiriaşe ale Parcului Industrial care a încheiat un contract în care a inclus şi o astfel de clauză. Nicio altă societate nu va mai fi despăgubită, chiar dacă pentru a-şi putea desfăşura activitatea în locaţiile Parcului Industrial a fost neapărată nevoie de reparaţii ale halelor aflate într-o stare deplorabilă. Directorul Parcului Industrial, Cristian Toader Pasti, a confirmat clauza din contractul cu italienii. „Aşa este. Contractul încheiat cu societatea PIRELLI prevede o astfel de clauză. Dar vreau să vă spun că nu considerăm că este vreo problemă atâta timp cât cei de la firmă ne-au anunţat că vor să-şi extindă activitatea şi să creeze noi locuri de muncă. În situaţia în care vor pleca de la Sadu banii investiţi în amenajarea spaţiilor le vor fi daţi înapoi, aşa este normal pentru că spaţiile ne rămân nouă, nu şi le ia cu noi”, susţine Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial.

Nici lui Călinoiu nu-i e frică

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost de acord şi cu acea clauză contractuală, aşa cum este şi acum. „Nu este nicio problemă în ceea ce priveşte situaţia societăţii PIRELLI de la Sadu. Contractul este bine făcut, iar investitorii vor mai sta mult şi bine la Bumbeşti Jiu. Este foarte bun acest lucru, deoarece au creat noi locuri de muncă şi vor mai crea. În ceea ce priveşte acea clauză contractul este confidenţial”, spune Ion Călinoiu.

Chirie de o sută de euro

Într-o emisiune la Gorj Tv, Pasti a spus că PIRELLI plăteşte o sută de euro pentru halele de la Sadu. Acesta a mărturisit că situaţia economică a parcului este dezastruoasă. Conducerea unităţii aflate sub egida Consiliului Judeţean Gorj va cere ajutorul preşedintelui Ion Călinoiu pentru a ieşi din colapsul în care se află.

Pasti a explicat faptul că, şi dacă ar găsi posibile firme care să se instaleze aici nu ar avea unde deoarece spaţiile sunt ocupate de societăţi datoare. Directorul a declarat că acele firme vor fi scoase din spaţii cu executorul judecătoresc. „Fără investiţii de infrastructură Parcul nu va rezista indiferent cine-l va conduce“, a spus Cristian Toader Pasti.

Parcul Industrial are venituri de o mie de euro pe lună.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: