Parcul Industrial Sadu, asaltat de firme

Parcul Industrial Bumbești-Jiu este ocupat în proporție de 90%, susține directorul unității, Cristian Toader Pasti. Înființarea Parcului Industrial II ar fi nemaipomenită, însă lucrurile sunt mult tergiversate.

Până în momentul de faţă aproape 100 de persoane şi-au găsit un loc de muncă la firmele găzduite de Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. Unitatea este ocupată aproape la capacitate. Noile contracte încheiate între cele două părţi prevăd chirii mai mari. „Noile contracte pe care le-am încheiat cu cele şase firme sunt modificate în favoarea Parcului Industrial, chiriile sunt la un nivel mai bun, 0,7 euro pe metru pătrat de la 0,4 pe mp. Principalele activităţi sunt confecţii metalice şi prelucrarea lemnului“, a spus Cristian Toader Pasti.

Dacă până acum stăteau cu halele goale, pentru că nu existau cereri, acum este invers. Pentru a putea onora toate negocierile purtate cu diverse firme, ar fi nevoie de înfiinţarea Parcului Industrial Sadu II, însă lucrurile sunt tergiversate intenţionat, crede directorul parcului. „S-a aprobat la Ministerul Economiei, acum zice-se că trebui să treacă pe la celelalte minister. Eu cred că totul a fost politic, s-a tergiversat intenţionat“, a mai spus Pasti.

Din cauza firmelor care au fost găzduite aici, iar mai apoi au dat faliment, Parcul Industrial Sadu a pierdut nu mai puţin de peste un miliard si jumătate de lei vechi. Banii ar fi putut fi folosiţi pentru a efectua reparaţiile la halele care stau sa pice.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: