Părintele Necula la Târgu-Jiu: Dacă Dumnezeu ajută și mor liniștit parcă tot la Strâmba Jiu m-aș îngropa

Părintele Necula a fost invitat, vineri, la Târgu-Jiu ,unde a susținut o conferință prilejuită de împlinirea a 158 de ani de la înființarea Consiliului Județean Gorj. Pornind de la tema ”Gorjul cetatea nemuriri. Repere pentru o istorie în Hristos”, părintele Necula a reușit să adune la eveniment gorjeni de toate vârstele dar și din toate clasele sociale, iar învățăturile acestuia au stârnit ropote de aplauze.

Vizita părintelui Necula la Târgu-Jiu s-a bucurat de un real succes, fiind o întâlnire cu gorjeni și un moment de depănat amintiri.

Părintele Necula are legături cu Gorjul și a mărturisit că aici s-a format ca preot, la Mănăstirea Sfânta Treime Strâmba-Jiu din Turceni. Acesta a povestit celor prezenți în sală amintire de la locașul de cult unde a slujit pentru prima dată slujba de Înviere, dar are amintiri și de la Mănăstirea Tismana, Schitul Cioclovina, Mănăstirea Cămărășeasca, Logrești și de la Mănăstirea Lainici. A transmis mai departe învățăturile maicilor de aici și fiind legat foarte mult de aceste locuri și-ar dori să fie înmormântat la Turceni

  Unii mă bat mereu la cap și îmi spun că sunt popă vedetă. Să vă spun, eu  prima Înviere am slujit-o la Turceni și nu mă dezmint de asta. Nu-s vedeta nimănui. Dacă Dumnezeu ajută și mor liniștit parcă tot la Turceni m-aș îngropa. Așa că stați liniștiți”, le-a spus celor prezenți. 

Părintele Necula a răspuns și întrebărilor venite din public și a împărtășit cu cei prezenți lecții de viață, dar și cum ne putem apropia mai mult de credință, biserică și Dumnezeu.

Întâlnirea cu Părintele Necula a fost la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu și a fost deschisă de un mic moment artistic susținut de Ansamblul Profesionist Doina Gorjului și de o scurtă proiecție cu istoria Consiliului Județean Gorj

Galerie foto


Vizualizări: 2,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: