Părinţii au stat la coadă să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare

Prima zi de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare șiîn clasa I i-a pus pe drumuri pe părinții gorjeni. Cei care au ajuns la centrele de înscriere ieri dimineață au fost trimiși acasă pentru că aplicația nu era funcțională. Softul elaborat de Ministerul Educației pentru a permite înscrierea electronică a copiilor s-a blocat luni dimineață pentru două ore. La unele unități de învățământ din Târgu Jiu părinții chiar au stat la coadă pentru a-și înmatricula copiii, din cauză că softul funcționa destul de greoi. Peste 5.000 de copii vor intra în învățământul obligatoriu în anul școlar2012-2013.

Părinții care au mers ieri dimineață la școlile de circumscripție pentru a-și înscrie copiii în clasa I și în clasa pregătitoare au făcut cale întoarsă. Asta pentru că aplicația Ministerului Educației s-a blocat, fiind suprasolicitată, chiar dacă cu două zile înainte s-au făcut o serie de simulări. ”Sâmbătă am avut o simulare în intervalul 12.00-14.00, când am introdus în aplicație fictiv șase elevi. S-a testat de cei de la București dacă funcționează aplicația. Noi am făcut un centru de înscriere, unde, pentru a evita aglomerația, am introdus cinci calculatoare cu imprimantă”, spune Aurel Popescu, directorul Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Aceasta a fost și unitatea unde părinții au stat la coadă pentru a-și înmatricula copiii. Pentru a merge mai repede înscrierea copiilor directorul Aurel Popescu a adus cinci operatori pentru introducerea datelor în fișa de înscriere și cinci persoane care să verifice datele. ”Din păcate la ora 9.00 aplicația de înscriere a elevilor nu a fost funcțională. Abia în jurul orei 10.45 s-a remediat și am reușit să validăm primul elev. Apoi aplicația s-a blocat din nou și s-a redeschis după o jumătate de oră”, mai declară directorul Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu” din  Târgu Jiu.

Deși pentru a veni în sprijinul părinților care așteptau pe la ușă, conducerea unității a adus mai multe calculatoare în sala în care se făceau înscrierile, se putea opera pe un singur calculator, pe celelalte softul nefiind funcțional. ”Inițial se opera pe un singur calculator și softul funcționa greoi, dar apoi a început să își dea drumul și să înscriem la patru calculatoare”, mai adaugă directorul Aurel Popescu.

TOP

Una dintre cele mai căutate școli din municipiul Târgu Jiu este Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu”. Aici vor funcționa din anul școlar viitor zece clase, patru fiind organizate pentru clasa pregătitoare, iar șase pentru clasa I. ”La noi sunt cele mai multe clase din oraș. Vom înscrie 250 de copii la clasa pregătitoare și la clasa I. Cu toate acestea solicitările depășesc numărul de locuri, ajungând la 300”, spune directorul Aurel Popescu.

SOLICITĂRI

”Au venit de dimineață părinți, dar platforma nu s-a deschis. Le-am spus să revină mai târziu”, spune Valeria Vâlceanu, directoarea Școlii Generale ”Gheorghe Tătărăscu din Târgu Jiu”. Pentru clasa pregătitoare sunt așteptați să se înscrie, în funcție de opțiunile părinților, peste 2600 copii, iar în clasa I aproximativ 3119 copii.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: