Parlamentarii de Gorj vor să uite sporurile ilegale ale bugetarilor

Hotărârile instanțelor de judecată cu privire la sporurile acordate ilegal angajaților din sistemul bugetar ar putea fi date uitării dacă proiectul de lege al amnistiei fiscale va trece de Parlament. De fapt, mare parte din parlamentarii puterii și opoziției de la Gorj își și doresc acest lucru. Spun că oamenii nu mai pot fi obligați să restituie sporurile chiar dacă există hotărâri definitive și irevocabile în acest sens. Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă, spune că tocmai acesta este rolul amnistiei, de a trece cu vederea încălcarea legii.

Situația bugetarilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj pare să-i fi adus pe aceeași lungime de undă pe parlamentarii gorjeni care vor cu toții legea amnistiei fiscale și se arată dornici să-i ajute pe sindicaliștii din cadrul instituției. Deputatul independent Cosmin Popescu este unul din semnatarul acestui proiect de lege. ”Am semnat acest proiect de lege propus de colegii de la UDMR tocmai pentru că e nedrept ca acești oameni să dea banii înapoi. Aceste sporuri au fost disputate în instanță, oamenii nu pot să plătească acum. Colegii de la UDMR vor avea tot sprijinul meu pentru acest proiect de lege”, a declarat Cosmin Popescu, deputat independent.

Popeangă: ”Oamenii nu au nicio vină”

Parlamentarii opoziției par să răspundă și ei favorabil la demersurile undemeriștilor. Chiar dacă sunt în grevă și refuză să participe la ședințele Parlamentului, pentru această lege sunt dispuși să-și calce pe inimă. ”Dacă se ia decizia politică să sprijinim această lege, eu unul voi vota pentru. Oamenii nu au de ce să plătească pentru greșelile altora, nu au nicio vină. Sporurile au fost declarate ilegale de instanțele de judecată dar au fost date în baza unui contract de muncă semnat de cineva. Conducerea instituțiilor respective trebuiau să se opună, acum de unde să dea oamenii banii înapoi”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD.

”Amnistia se practică în toate țările lumii”

Legea amnistiei fiscale nu-i este deloc străină senatorului PSD, Toni Greblă. Acesta spune că a avut discuții pe această temă cu fostul ministru al muncii, Sulfina Barbu, în urmă cu o lună și că el este un prim susținător al proiectului. ”Nu numai că o să fiu de acord dar eu am avut astfel de discuții cu o lună în urmă cu doamna ministru Sulfina Barbu. Vom susține și chiar vom contribui la inițierea acestei legi. Amnistia fiscală se practică în toate țările lumii și prin intermediul ei se normalizează o situație inechitabilă”, a declarat Toni Greblă, senator PSD.

Amnistia fiscală exonerează de la plată bugetarii care au încasat mai multe sporuri între anii 2008-2010.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: