Parlamentarii PDL Gorj – „nişte papagali” pentru Ponta

A trecut o lună şi câteva zile de când Guvernul din care şi Victor Ponta face parte şi nimeni nu a realizat un bilanţ al acestei perioade pentru că, probabil, nici nu există aceste realizări. După „discursul” de ieri de la Târgu Jiu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul ne-a dat totuşi un indiciu despre „luna de miere” scursă până acum, şi anume că PDL Gorj are nişte parlamentari „papagali”.

         Vicepreşedintele PSD Victor Ponta, deputat de Gorj, i-a numit ieri „papagali, mincinoşi şi proşti” pe cei trei parlamentari pe care PDL îi are la nivel de judeţ. Acesta a declarat, la Târgu Jiu, într-o conferinţă de presă, că cei doi deputaţi democrat-liberali Cosmin Popescu şi Severus Militaru, precum şi senatorul Ion Ruşeţ, sunt „papagali” întrucât repetă ceea ce le spune altcineva să zică, fără să înţeleagă despre ce este vorba. Nici măcar în campania electorală Ponta nu a rostit asemenea vorbe la adresa adversarilor săi, culmea, ieri, cel apărat de acesta fiind Marcel Romanescu, fostul său contracandidat pe colegiul 6. Ministrul a explicat şi la ce anume s-a referit atunci când a vorbit despre parlamentarii PDL Gorj în felul respectiv. „Termenul este pentru cineva care repetă ceva ce nu înţelege. Ei sunt nişte papagali care vinerea trecută nu aveau curajul să intre în biroul ministrului Adriean Videanu. Odată la patru ani apar ca o pasăre care repetă ce i se spune. Li se dă o chestie scrisă în faţă pe care o recită la nesfârşit. Militaru şi Ruşeţ regret că propagă nişte minciuni şi prostii pe care nu le înţeleg”, a menţionat Ponta.

          Deputatul social-democrat l-a confundat câteva minute mai târziu pe parlamentarul Severus Militaru cu Cosmin Popescu, care este şi preşedinte interimar al PDL Gorj. „Am bănuit cu sunt Cosmin Popescu şi Ion Ruşeţ. Militaru am zis înainte- Atunci Militaru să fie. Sunt toţi trei atunci. Ei nu au discutat în viaţa mea vreodată cu mine şi vorbesc despre mine. Dacă termenul de papagali vi se pare prea dur mi-l retrag, dacă consideraţi că e aşa. Oricum, Popescu, Ruşeţ şi cum îl cheamă pe al treilea nu au vorbit cu mine vreodată”, a precizat Ponta.

          „Papagali”, dar mai cu bun simţ decât Ponta

          Asemenea vorbe grele nu au rămas fără ecouri din partea celor „vizaţi” de Ponta, „papagalii” bătându-i obrazul de la distanţă unui ministru care pare să o ia tot mai mult pe urmele mentorului său Adrian Năstase prin aroganţa şi ironiile ieftine rostite acum. Liderul interimar al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, spune, în schimb, că luni va informa conducerea centrală a partidului despre afirmaţiile respective şi va solicita punerea în discuţie la nivel de alianţă. „Limbajul nu mi se pare a fi unul al unui politician care este şi ministru în Guvernul României. Eu şi colegii mei am muncit efectiv în teritoriu pentru a fi votaţi, în timp ce domnul Ponta a ieşit deputat prin jocuri de culise şi pentru că pentru dumnealui a muncit domnul Florin Cârciumaru (n.r. – primar de Târgu Jiu şi lider al PSD Gorj). Luni voi sesiza Biroul Permanent Naţional al PDL şi voi cere punerea în discuţie a în Biroul Central al Coaliţiei pentru că există un protocol între cele două partide în care nu sunt permise astfel de atacuri, mai ales că acesta este unul absolut gratuit şi nemeritat”, a menţionat Cosmin Popescu. În ceea ce priveşte afirmaţia că Ponta i-ar fi „băgat” în biroul lui Videanu pe parlamentarii PDL, Cosmin Popescu spune că nici vorbă ca lucrurile să stea aşa. Din contră, deputatul democrat-liberal afirmă că el era deja la cabinetul ministrului economiei de câteva minute bune în momentul în care acolo a ajuns şi Ponta, alături de colegii săi de partid.

          Militaru – Ponta e un domn?

          Deputatul Severus Militaru a avut şi el o reacţie ponderată la cele spuse de Ponta, acesta, un novice în ale politicii şmechereşti de Bucureşti, spunând că a muncit singur pentru voturile pe care le-a avut pentru a câştiga alegerile în colegiul 4. „Limbajul folosit de domnul Ponta mă face să nu pot să folosesc apelativul de ministru şi nici măcar pe cel de domn dacă mă gândesc mai bine, pentru că un domn nu ar rost asemenea mojicii. Suntem colegi şi de Parlament şi de Gorj, şi noi şi dumnealui reprezentăm interesele acestui judeţ, cel puţin noi. Spre deosebire de el, noi am fost votaţi de oameni pentru că am muncit şi am făcut eforturi în campanie, în timp ce el l-a avut pe Florin Cârciumaru. Nu are cum să fie adevărat că m-a dus el la biroul domnului Videanu, dar m-aş bucura dacă m-ar duce la birourile celorlalţi miniştri pe care îi are PSD pentru că poate aşa vom reuşi să rezolvăm din problemele oamenilor din acest judeţ. Oamenii pentru asta ne-au votat pe 30 noiembrie, ca să le rezolvăm problemele, nu ca să ne maimuţărim prin ziare sau la televizor pentru că asta nu le garantează locurile de muncă şi nici salarii mai mari celor care ne-au ales”, spune şi Militaru.

          Ruşeţ – pot oricând să-i spun şi eu că e un borfaş

          „Discursul” de ieri al lui Ponta a stârnit reacţii şi din partea senatorului PDL Ion Ruşeţ, un parlamentar care la începutul săptămânii primea prima palmă de la „colegul” social-democrat. Ponta îi recomanda atunci acestuia să facă diferenţa între politică şi târnăcop, senatorul dând acum asigurări că poate oricând să poarte un dialog într-un limbaj de cartier cu vicepreşedintele PSD. „Dacă acesta este limbajul unui ministru, nu pot decât să spun că este un frustrat şi un borfaş. Domnul Ponta nu a fost în echipa de negociere a posturilor de la nivel de judeţ şi, aşadar, nu avea cum să se întâlnească cu mine. Nu am avut o discuţie directă cu dumnealui, dar am fost în birou la discuţiile de la ministrul economiei, acolo unde domnul Adriean Videanu a precizat că a făcut toate numirile după ce s-a consultat cu Florin Cârciumaru şi Victor Ponta. Ei nu au avut nicio reacţie atunci, nu au negat şi, deci, nu văd vreo minciună aici. Ponta dacă vrea să discutăm în limbaj de cartier o putem face, dar limbajul şi atitudinea sa nu este limbajul sau atitudinea unui ministru din Guvernul României. El e frustrat acum pentru că pe la Gorj mai vorbesc şi alţii în afară de el şi asta îl deranjează”, declară senatorul.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: