Parlamentul a aprobat bugetul de stat. Cheltuieli mai mari, majorări de taxe şi impozite

Parlamentul a adoptat, astăzi, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor. Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi "pentru", 49 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri, iar bugetul asigurărilor sociale de stat a întrunit 347 voturi "pentru", 49 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.

Proiectul  a fost dezbătut într-o singură zi, deputaţii lucrând marţi de dimineaţă până la miezul nopţii, iar parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot. PDL a votat împotrivă, scrie gandul.info.

Cheltuielile statului vor creşte cu 9,4 miliarde de lei, echivalentul a 1,2 miliarde de euro, în 2014, aproape jumătate dintre acestea urmând să fie acoperite de noile taxe introduse de Guvern precum şi de majorarea accizei la carburanţi, reiese din Legea bugetului de stat pentru 2014, adoptată miercuri de Parlament.

Mai exact, statul va încasa circa 4,5 miliarde de lei, peste un miliard de euro, din majorarea accizelor şi introducerea aşa-numitei taxe pe "stâlp".

Astfel, schimbarea modului de calcul al accizelor la carburanţi, prin indexarea cu inflaţia, va aduce venituri suplimentare de 1,1 miliarde de lei (247,1 milioane de euro), însă majorarea accizei s-ar putea traduce prin noi scumpiri la pompă.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: