Parteneriat între şcoli din Gorj şi din Bulgaria

Asociația Drumeții Montane a desfășurat activități de ecoturism în cadrul proiectului Eco-friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!, proiect finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP Bucureșți, făcând parte din Programul de invăţare pe tot parcursul vieţii, fiind un proiect între 2 scoli.

Cei 27 de tineri  bulgari sosiți în județul Gorj au participat la activități de drumeție unde au parcurs traseul tematic-educativ ”Poveștile pădurii” după care au primit informații despre echipamentul montan și utilizarea busolei. Tinerii s-au dovedit a fi receptivi și foarte încântați de această activitate și au participat la concursul de orientare turistică -  unde au putut pune în practică cele învățate .

Tinerii bulgari au primit materiale informative cu privire la tot ceea ce pot vizita în județul Gorj, aceste materiale au fost puse la dispoziție de către Consiliul Județean Gorj.

“Eco - friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!” este un parteneriat pe doi ani propus de două scoli, una din Bulgaria, Technicheska Profesionalna Guimnasiya „Nikola” reprezentată de Mariana Kolarska și una din România, Colegiul Auto Traian Vuia din orașul Târgu Jiu, reprezentată de Liviu Udrescu. Deși este un proiect lingvistic, tema  este strâns legată de realitatea înconjurătoare, având în vedere că scopul acestuia este de a inspira nu numai elevii și profesorii, dar și comunitățile din jurul școlilor noastre pentru a curăța, repara și conserva mediul înconjurător.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: