Parteneriate cu băncile pentru strângerea cotizaţiei sindicale

Sindicatele din minerit şi energie fac demersuri pentru a încheia contracte cu băncile pentru a reţine de pe cardul salariatului cotizaţia lunară. Sunt însă şi câteva sindicate ce vor strânge cotizaţia la casieria sindicatelor. Sindicatele au mai luat încă o măsură: reducerea cotizaţiilor.

Sindicatele vor să scape de CE Oltenia şi să încheie acorduri cu băncile pentru a încasa cotizaţia. Înainte să fie puşi să semneze noi angajamente şi formulare, sindicaliştii au redus cotizaţia. În acest fel, veniturile sindicatelor şi implicit a Federaţiei Naţionale Mine Energie vor fi mai mici.

Sindicatele sunt nevoite să deschidă conturi la toate băncile la care angajaţii au carduri. Salariaţii completează un formular prin care îşi dau acordul să li se reţină cotizaţia şi ce sumă să li se reţină. Băncile sunt familiarizate cu aceste acorduri deoarece mai au şi cu sindicaliştii din învăţământ, care au fost nevoiţi să recurgă la această variantă după ce ministrul Daniel Funeriu a dispus ca aceste cotizaţii să nu mai fie oprite pe stat.

Sindicatele care nu au apelat la bănci sunt cele din zona Motru, care merg, deocamdată, pe strângerea cotizaţiei pe chitanţă. Liderul Nicolae Bădiţa, preşedintele Sindicatului Liber Lupoaia, crede că în acest fel sindicaliştii vor fi mai aproape de salariaţi.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: