Partidul Conservator refuză semnarea protocoalelor USL în Gorj

Conservatorii nu vor să semneze protocoalele USL la nivel local. Pe de altă parte, liberalii se dezic de PC, cu care au format ACD şi spun că vor merge cu USL. În discuţia de la Radio Infinit s-a băgat şi deputatul Dan Ilie Morega, care a spus că fără semnătura PC, protocoalele USL nu sunt valabile.

Social-democraţii şi liberali de la  Târgu- Cărbuneşti, Turceni, Bumbeşti-Jiu, Logreşti, Berleşti, Săcelu, şi Plopşoru au semnat protocoale la sfârşitul săptămânii trecute La Bumbeşti-Jiu liberalii au cerut excluderea din PSD a consilierului local Eftenie Popescu, ca urmare a nenumăratelor dispute pe care acesta le-a avut cu primarul Constantin Bobaru.. Social democraţii desemnaţi la semnarea protocolului, Gheorghe Milosteanu şi Puiu Diaconescu, s-au opus acestui lucru. “Mi-au spus colegii că a insistat Dian Popescu să fiu dat afară, la solicitarea primarului. Detaliile acestui protocol nu le cunosc, ştiu doar că PC nu a semnat nimic. A participat, dar nu a semnat niciun fel de protocol la nivel local”, a declarat Eftenie Popescu, consilier PSD, Bumbeşti Jiu.

PNL se dezice de PC

Conservatorii nu vor să semneze protocoalele. “Până acum, în zonele de care răspund eu nu s-a semnat nimic. Eu am şase localităţi, am amânat semnarea protocoalelor până la verdictul final. Încă nu e o certitudine de la centru, încă mai sunt ceva probleme”, a spus Marius Borcan, vicepreşedintele PC Gorj.  Vicepreşedintele liberal Gheorghe Orzan spune că PC e liber să aibă candidaţi separaţi la primăriile din judeţ. Orzan spune că împreună sau fără cei de la PC, PNL va continua să meargă pe USL Total. “Dacă aşa cred că vor obţine rezultate mai bune, e treaba dumnealor. Vom vedea când se vor număra voturile dacă alegerea lor a fost una bună sau necâştigătoare pentru PC. Ori cu PC ori fără PC noi vom merge pe USL Total”, a spus Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj.

Morega: Fără PC protocoalele nu sunt valabile

Deputatul UNPR, Dan Ilie Morega, este de părere că aceste protocoale pe care le semnează PSD şi PNL în comune nu sunt valabile fără semnătura celor de la PC. “Ei au făcut un protocol la nivel naţional în care PC şi PNL au 50-50% din 50% ai USL-ului. Deci practic prin protocolul semnat de preşedintele organizaţiei judeţene al PNL, USL-ul nu poate fi valabil dacă nu este semnat şi de PC.  Deci protocoalele nu sunt valabile”, a spus Morega. Reprezentanţii PSD Gorj spun că protocoalele sunt valabile atâta timp cât o persoană care reprezintă ACD va semna. “Protocoalele se semnează între ACD şi PSD. Pentru noi sunt valabile, atâta timp cât există o semnătură din partea unui reprezentant al ACD-ului. Este important ca şi PC să înţeleagă la fel cu a înţeles şi PNL şi PSD că dezideratul nu poate fi atins decât dacă mergem împreună”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj. 

AVERTIZĂRI

Deputatul PSD Vasile Popeangă îi transmite liderului PC la Gorj Ilie Petrescu că  va avea numai de pierdut. “La ultima şedinţă domnul Petrescu nu ne-a anunţat că merge singur. Candidaţii care merg pe USL pleacă din start cu 10-15 % cu plus, deci domnul Petrescu pierde o oportunitate”, a declarat Popeangă.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: