Partidul lui Geoană are doi deputaţi în Gorj

Doi deputaţi de Gorj, Scarlat Iriza şi Răzvan Rotaru, s-au alăturat proiectului demarat de Mircea Geoană de a forma un nou Partid Social Democrat. La lansarea de la Romexpo au participat, duminică, peste o mie de persoane. Răzvan Rotaru, deputat independent după plecarea din PC, a declarat că a fost contactat de Mircea Geoană şi de Marian Vanghelie pentru formarea acestei platforme. „Am chibzuit şi am ales acest proiect, o nouă gândire  cu noi reguli în politică. Aproape toate partidele de pe scena politică sunt compromise. Pe partea dreaptă tot apar, dar este nevoie şi pe stânga de un partid curat“, a declarat Rotaru.

Scarlat Iriza a fost şi el în primul rând la lansarea proiectului iniţiat de Geoană. Deputatul a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj, iar astăzi, 2 februarie, spun surse, îşi va anunţa demisia din grupul PSD în plenul Camerei Deputaţilor. Deocamdată nu se ştie ce decizie a luat Vasile Popeangă. Deputatul PSD Vasile Popeangă nu a fost nici la întâlnirea lui Geoană, dar nici la cea organizată de Victor Ponta la Sinaia. De la Sinaia a lipsit şi Scarlat iriza, care pregătea lansarea noului partid de stânga.

Geoană a strâns până acum 16 parlamentari, care, după spusele deputatului de Gorj Răzvan Rotaru, vor vota moţiunea PNL pentru picarea Guvernului Victor Ponta.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: