Medic judecat pentru trafic de influenţă, în conducerea Aparegio

Decizie incredibilă luată ieri de Consiliul Local Târgu Jiu. Elena Băltăreţu, medic, a fost numită în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Aparegio, deşi este sub control judiciar într-un dosar în care a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă. Băltăreţu are susţinerea politică a Partidului Conservator şi cel mai probabil a fost răsplătită cu funcţia plătită din bani publici pentru a se retrage din lista de supleanţi a consilierilor USL, lăsând loc liber pesedistului Gherghe să ocupe un loc vacantat anul trecut.

Consilierii locali din Târgu Jiu au luat ieri act de încetarea mandatului prin demisie a lui Grigore Jianu din funcţia de membru AGA a Aparegio. Jianu a declarat în cadrul şedinţei că nu mai făcea faţă activităţilor, dat fiind faptul că ocupă şi postul de secretar al municipiului şi mai face parte şi din Consiliul de Administraţie al societăţii Edilitara. În locul său a fost propus medicul Elena Băltăreţu, ce s-a aflat pe lista de supleanţi a USL şi care a renunţat la această poziţie pentru a putea promova social-democratul Mihai Gherghe. Medicul este trimis în judecată pentru trafic de influenţă în dosarul permiselor, pentru că a participat la eliberarea de acte medicale fără ca viitorii şoferi să facă analizele obligatorii. În momentul numirii în conducerea Aparegio, Elena Băltăreţu era sub control judiciar, prelungit în 11 decembrie 2014 pentru 60 de zile.

PNL: O dovadă de diletantism administrativ

Numirea lui Băltăreţu a creat un conflict între primarul Florin Cîrciumaru şi consilierul PNL Eduard Berca. Acesta consideră că Băltăreţu, care nu are nicio legătură cu Aparegio sau primăria, a fost numită pe această funcţie ca răsplată pentru renunţarea la locul din lista de consilieri. „Mi se pare o dovadă de diletantism administrativ, în afară de interesul politic care este numirea acestei doamne, doamna figurând pe lista de candidaţi la Consiliul Local în 2012. Nu cred că în afară de acest aspect, faptul că se doreşte o răsplată, o compensare a faptului că, probabil, nu va fi nominalizată la Consiliul Local, i se oferă o răsplată. Fiecare dintre noi, mai puţin eu, ar avea acelaşi drept ca şi doamna Băltăreţu pe baza acestei hotărâri să acceadă în AGA. Nu există o relaţie contractuală, nu văd cum dânsa neavând o astfel de subordonare sau relaţie contractuală cu municipiul poate să reprezinte municipiul. De asta am şi cerut clarificări. N-au fost în stare să le ofere în mod obiectiv, nu subiectiv”, a declarat Eduard Berca, consilier local PNL. Şi consilierul local PNL Mihai Paraschiv a votat împotriva adoptării acestei hotărâri, iar consilierul Gore Popescu s-a abţinut.

Ce spune primarul despre numirea lui Băltăreţu

Primarul Florin Cârciumaru a spus că a propus-o pe Elena Băltăreţu pentru că medicul şi-a exprimat dorinţa să facă parte din AGA la Aparegio. “Având relaţii de colaborare cu dânsa, şi-a manifestat dorinţa de foarte multă vreme să fie şi ea pusă cumva, pe undeva. E de specialitate. Nici nu se prea plăteşte. De exemplu, cei care sunt la Transloc nu primesc nimic”, a spus primarul Florin Cârciumaru.

În fapt, membrii AGA de la Aparegio beneficiază de o remuneraţie de 1000 de lei pentru fiecare şedinţă la care ia parte. Anual sunt circa 4 patru convocatorii pentru întrunirea AGA la Aparegio.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: