Pârvulescu (FNME): Raportul Corpului de Control e atipic

Concluziile verificărilor făcute la Complexul Energetic Oltenia sunt contestate de lideri de sindicat din companie. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, susține că este un raport atipic pentru că nu a lăsat nicio măsură la final.  În plus, ar fi fost făcute aceste controale în urma unor reclamații și a grevei generale de la începutul acestui an.

Liderul FNME a comentat, la Tele3, concluziile Corpului de Control trimis de premier la compania din Gorj. Dumitru Pârvulescu nu a înțeles de ce nu au fost lăsate și măsuri la finalul acestor verificări dacă tot s-au găsit deficiențe. “E un raport atipic. Încep cu finalul. Eu nu am întâlnit până acum un raport al unui Corp de Control care, la final, să nu aibă măsuri. Dacă nu convin lui x sau y, le contestă în instanță. La final, dă doar spre informare și analiză. A doua chestie e că s-a făcut sub presiunea acelei greve a colegilor din minerit, din ianuarie, despre care un mare manager al nostru din trecutul întunecat spunea că a fost regizată. S-a făcut pe niște reclamații clare. Se vorbește de salarii din decembrie. Luna decembrie a fost atipică, a fost acea rezervă la fond, tichetele cadou. În decembrie, salariul mediu în CEO a fost 6.500 de lei. Cu bonusurile acelea, venitul brut a ajuns la 8.000 de lei”, a spus Dumitru Pârvulescu.

Lui Pârvulescu i se pare neclar și cum s-a constatat abia acum că Sorin Boza ar fi fost pus ilegal în fruntea companiei. „După trei ani, află că cineva a fost selectat nelegal, dar cum a fost Dumnezeu știe! Ar fi bine să spună dânșii de ce s-a ajuns la concluziile astea pentru că și legislația în domeniul managementului corporatist părea că are o serie de lacune. Pentru o companie aflată într-o situație de criză permanentă, nu se impunea un management cu conducere dualistă”, a mai comentat sindicalistul.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: