Paşi pentru demiterea primarului din Fărcăşeşti

N-au trecut decât vreo câteva luni de când şi-au ales primarul, dar locuitorii din Fărcăşeşti sunt cu gândul la demiterea celui votat, motiv pentru care au semnat iniţiativa consilierilor locali de organizare a unui referendum pe această temă.

Dănuţ Bălu ar putea deveni edilul cu cel mai scurt mandat, dacă demersurile respective sunt duse la bun sfârşit şi iniţiatori şi obţin şi numărul de voturi pentru a-l demite pe acesta. Prefectura a primit acum informaţiile oficiale despre numărul de semnături strânse de la localnici pentru organizarea referendumului de suspendare a primarului, procentul de 25% pe fiecare sat fiind îndeplinit. Poliţia verifică şi ea dacă semnăturile localnicilor sunt date în cunoştinţă de cauză şi, ca urmare, sunt parcurşi diferiţi paşi pentru a se ajunge la referendumul propriu-zis.

Bălu consideră că oamenii nu au semnat cu toţii în cunoştinţă de cauză pentru că nu au fost chemaţi la nicio întâlnire la care să li se spună motivele pentru care el ar trebui demis. El susţine că cei care au luat semnăturile pe tabele le-ar fi promis localnicilor că le rezolvă problema apei în comună, una destul de stringentă, mai ales după seceta din vară. Pe de altă parte, cei care au semnat pe tabele sunt supăraţi pe primar fie că nu au avut apă ori că nu li s-au retrocedat terenurile şi, astfel, motive de supărare ar exista.

Consiliul Local este cel care va decide un eventual calendar de organizare a referendumului, comuna riscând să rămână şi în mandatul acesta fără un primar care să stea patru ani în funcţie. Predecesorul lui Bălu, Constantin Pârvulescu, este arestat preventiv şi are de executat şapte ani şi jumătate de puşcărie pentru fapte de corupţie, pedeapsa nefiind definitivă deocamdată.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: