Pasiunea pentru Băsescu face rău la coloana vertebrală

Ani de zile de certuri aprinse, război total, atacuri sub centură. Zeci de litri de cerneală care au scris doar ”Căcărău” prin presă, milioane de ore de tentative de distrugere a lui Crin și a PNL-ului. Pact de coabitare cu Ponta, declarații de dragoste, bătălie la sânge cu Antena 3, susținătoarea oficială a liberalilor, mânjiți cu securiști ca Voiculescu sau SRS. Declarații războinice la adresa Europei și Americii, temeri față de Departamentul de Stat american, engleză hiperaproximativă, personalitate conflictuală, deloc bună pentru un șef de stat. De nenumărate ori, în decursul ultimilor ani, Băsescu ne-a asigurat că Crin Antonescu nu va ajunge, că nu poate ajunge, președintele României.

Acum, însă, Băsescu însuși se vede nevoit să aleagă răul mai mic. "PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu, celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui", a spus Băsescu luni. De asemenea, s-a declarat, râzând, dispus să-l învețe pe Crin Antonescu ce să facă în caz de confruntare directă cu Victor Ponta în turul 2, după care a adăugat decisiv: ”Mai bine Crin Antonescu decât un plagiator”. Sigur, fanii înrăiți ai lui Băsescu cred că e doar o strategie de dezbinare. Și poate chiar este. În fond, Antonescu a răspuns neașteptat de curtenitor declarațiilor președintelui. "Ceea ce mi-ar plăcea mie - dacă e vorba de plăcere, e rar vorba de plăcere - ar fi ca un număr cât mai mare de alegători români să vină în întâmpinarea proiectului meu şi candidaturii mele", a spus Crin când a fost întrebat de posibilitatea ca ”băsiștii” să-l susțină în turul doi. În ceea ce privește consilierea pe care Băsescu s-a arătat dispus să i-o ofere, Antonescu s-a poticnit un pic, dar n-a părut deranjat deloc: ”Presupun că glumea, eu cu consilierii mai greu. Adică nu... mă descurc şi singur”.

Bineînțeles că Antonescu n-o să se descurce singur și evident că Băsescu nu are nici un candidat care să poată intra în turul doi din partea dreptei. Problema e cu băsiștii. Cu lătrăii. Cu propagandiștii. Cu B1 TV. Cum o să-și spele păcatele, cum or să se împrietenească acum cu cel pe care l-au înjurat non-stop trei ani? La Antena 3, paradoxal, e mai simplu: soluția imorală va trece de partea PSD-ului și dușmanul nu se va schimba. Dușmanii în politică se găsesc ușor și e bine să-i ai. Când ai prieteni, însă, devine al naibii de complicat.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: