Primăriile rămân deja fără bani de salarii

Multe primării nu au încasat impozitele și taxele locale, din cauză că oamenii nu mai ies din case. Grosul taxelor era în mod normal încasat în luna martie, când au fost deja puse restricții de circulație din cauza stării de urgență.

Primarul din Prigoria, Iuliana Iliescu, a spus că a avut unele cheltuieli acum o lună, când primul caz de Covid-19 din țară a fost în această localitate gorjeană. Acum așteaptă să recupereze banii de la bugetul de stat. Cu greu va putea asigura salariile funcționarilor pe luna martie, dar din aprilie în mod cert va avea probleme dacă nu va fi o rectificare de buget.

 La Godinești, primarul Coman Aurariu spune că și aici sunt puțini oameni care și-au plătit taxele locale. Aici sunt 11 persoane în izolare la domiciliu, din care doar patru au cerut alimente de la primărie.

În privința investițiilor, primarul din Godinești spune că deocamdată se lucrează normal la alimentarea cu apă și se are în vedere reluarea lucrărilor acolo unde au fost întrerupte din cauza vremii nefavorabile.

Vizualizări: 2,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: