Pasti: O multinaţională este interesată să vină la Parcul Industrial

Concursul pentru şefia Parcului Industrial Sadu va fi organizat abia anul viitor spune actualul director Cristian Toader Pasti, care îşi anunţă candidatura încă de pe acum. Deocamdată situaţia nu este prea roză în cadrul parcului. Puţine sunt firmele care îşi mai desfăşoară activitatea acolo, dar mai sunt şi societăţi care şi-au încheiat activitatea şi nu şi-au plătit chiria de luni bune. Pasti anunţă însă „un investitor serios”, care ar putea crea locuri de muncă pe plan local şi care ar putea să schimbe situaţia financiară a parcului.

Reporter: Urma să fie organizat un concurs pentru postul de director la Parcul Industrial Sadu. În ce stadiu sunteţi cu procedurile?

Cristian Toader Pasti: Procedurile sunt în felul următor. Vom publica în două ziare de circulaţie naţională tematica de concurs şi tot ce trebuie după care va fi o perioadă de o lună în care să se pună dosarele. Apoi, comisia stabilită de Consiliul Judeţean va stabili data când se va face selecţia, probele, e treaba lor. Ştiu că trebuie să dau aceste anunţuri şi probabil le voi da imediat după 1 ianuarie pentru că acum toată lumea e ocupată cu sfârşit de an, cu închideri. Aşa am stabilit cu cei de la Consiliu. Din punctul meu de vedere, vă asigur că voi participa la concurs.

Rep.: Câte firme îşi mai desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial şi cum staţi la capitolul încasări?

C.T.P.: Mai sunt 9 firme, nu am deocamdată probleme majore cu o singură excepţie. Este o societatea a unor italieni de care nu mai ştim nimic de 3-4 luni, Max&Alex Stufa. Am declanşat procedurile pentru evacuare, asta presupune să iau hotărâre judecătorească definitivă, după care să merg la un executor judecătoresc ca să intrăm acolo şi să valorificăm bunurile cât să recuperăm debitul. Nu am mai dat de ei, am trimis tot felul de scrisori, de notificări.  Avem de recuperat circa 5000 de lei. Au fost buni platnici până în momentul în care n-au mai venit. Aveau 4-5 angajaţi, făceau şemineuri. Au încărcat, au plecat şi nu au mai venit. Poate or veni de Crăciun, să  facă sărbătorile pe aici.

Rep.: S-au mai arătat firme interesate să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Parcului Industrial Sadu?

C.T.P.: Să sperăm că la anul va fi mult mai bine în sensul că am discuţii cu ceva firme serioase şi la anul vom avea poate un investitor foarte serios aici la Sadu. Nu pot să spun despre cine este vorba, doar că suntem în discuţii foarte avansate. Săptămâna viitoare o să vină aici, pentru că sunt din altă parte a ţării şi dacă lucrurile o să fie în regulă va fi un investitor serios. Pot doar să spun că e vorba de o multinaţională. Le oferim facilităţi, discutăm de nivelul chiriei, plus că sunt scutiţi de taxe şi impozite pe clădiri şi pe terenuri.  

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: