Patinoarul din Turceni va fi mutat. Vezi de ce!

Un bloc social cu 40 de unităţi locative va fi construit în oraşul Turceni, lucrările urmând să fie realizate în următorii doi ani. Lucrările au fost licitate urmând ca în cel mult două luni să înceapă lucrările de execuţie. Toate bune şi frumoase până aici, dar există totuşi o problemă. Pe amplasamentul  pe care ar urma să răsară blocul funcţionează în prezent patinoarul artificial al oraşului. Autorităţile locale spun că vor muta patinoarul astfel încât această investiţie să fie dusă la bun sfârşit. 

Ideea realizării acestui bloc social a fost lansată de mai mult timp dar acum a devenit o certitudine. Investiţia a fost aprobată la finanţare, lucrările au fost licitate şi ar trebui să fie demarate în următoarele luni. Cert este că la primărie sunt depuse circa 70 de cereri pentru locuinţe sociale, care, evident, nu vor putea fi onorate toate, asta pentru că unităţile locative înfiinţate vor fi mult mai puţine. Pe lângă faptul că patinoarul oraşului va trebui mutat, autorităţile locale vor trebui să se împrumute pentru a putea asigura cofinanţarea investiţiei. „Necazul cel mare este că vom fi nevoiţi să facem un împrumut pentru a asigura cofinanţarea, pentru că ne-au scăzut veniturile. Valoarea proiectului este de circa 6,5 milioane, contribuţia noastră fiind de 20%. Vom face un credit bancar. Creditul va fi pe termen lung şi se va suporta din chiria locatarilor. Chiria va fi una mai redusă. Eu sper ca din august să înceapă lucrările. Mai este o problemă, amplasamentul este ocupat în momentul de faţă. Acolo este patinoarul artificial. Îl vom muta, tot pe o locaţie a noastră din apropiere unde este o platformă betonată”, a declarat primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă.

Blocul social va avea 40 de unităţi locative. 20 vor fi garsoniere şi 20 de apartamente cu două camere. Lucrările de realizare a acestei investiţii au fost câştigate de trei firme, care au făcut o asociere. Titular este firma SCAD, din judeţul Olt. Termenul de execuţie este de doi ani, însă, administraţia locală speră ca lucrările să fie gata mai repede.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: