Mii de oameni sunt aşteptaţi la bâlciul de la Peştişani

Distracţie şi voie bună se anunţă weekend-ul acesta la Peştişani. Asta pentru că în zilele de 28 şi 29 iunie va avea loc Sărbătoarea Nucului, cunoscută şi ca Bâlciul de Sfinţii Petru şi Pavel. Mii de cetăţeni sunt aşteptaţi în zăvoiul în care se organizează an de an această manifestare. Aici vor fi prezenţi şi comercianţii cu fel de fel de produse şi nu vor lipsi nici tiribombele, mult aşteptate de cei mici.

Sărbătorirea Nucului a devenit deja o tradiţie în comuna Peştişani. Asta pentru că bâlciul se organizează an de an de mai bine de un secol. Pentru cetăţenii comunei este cea mai importantă sărbătoare, asta pentru că alte manifestări de acest gen nu se mai organizează de-a lungul anului. La fel ca şi în trecut, bâlciul va avea loc în zăvoiul Nucet, din zona centrală a comunei. Cei prezenţi vor putea să mănânce, să asculte muzică şi să se distreze. „Este vorba de bâlciul organizat în fiecare an de Sfinţii Petru şi Pavel. Se mai numeşte şi Sărbătoarea Nucului. Se organizează în Nucet, într-o zonă frumoasă de nuci, pe malul Bistriţei. Va fi sâmbătă şi duminică. Vor fi prezenţi comercianţi cu de toate, vor fi terase cu mici, cu bere. Vor fi şi tiribombe. Marea majoritate a comercianţilor s-au obişnuit, fiecare îşi ştie locul. E un prilej de bucurie pentru cetăţenii din localitate. Aşteptăm prezenţa a câteva mii de oameni”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.

Zeci de comercianţi sunt aşteptaţi cu produse la această manifestare. Autorităţile locale au stabilit şi o taxă pentru cei care îşi vor expune marfa spre vânzare în cadrul bâlciului. Fiecare comerciant va plăti o taxă de 5 lei pentru fiecare metru pătrat închiriat.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: