Elevii Liceului din Ţicleni vor beneficia de o nouă bază sportivă

Veşti bune pentru elevii Liceului Tehnologic din Ţicleni! Din toamnă îşi vor putea desfăşura activităţile sportive într-un spaţiu care va fi realizat după standardele europene. Asta deoarece conducerea unităţii şcolare a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a vechii baze sportive. Vor fi realizate două terenuri sintetice, o pistă de alergare, iar în mijlocul bazei va fi montată o fântână arteziană.

Cea mai importantă investiţie pe care o face conducerea Liceului Tehnologic din Ţicleni  în această perioadă este recondiţionarea vechii baze sportive a unităţii. Liceul numără la această dată peste 400 de elevi care vor fi de fapt beneficiarii acestei investiţii. Unitatea va fi recondiţionată pe perioada vacanţei, astfel încât în anul şcolar 2014-2015 elevii să poată urma orele de sport în cele mai bune condiţii. „Investiţia majoră pe care o vom realiza în această vară constă în ticleni_amfiteatrumodernizarea bazei sportive. Vom amenaja două terenuri sintetice, unul de fotbal-handbal iar celălalt va fi multifuncţional. Se va amenaja şi o pistă de alergare. Tribunele vor fi de asemenea modernizate. Intenţionăm să reabilităm şi curtea interioară a liceului. Avem fonduri pentru realizarea împrejmuirii şi amenajării peisagistice a curţii interioare. Va fi reabilitată şi sala de sport, acoperişul şi izolaţia termică”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

În anul şcolar 2013-2014 conducerea liceului a realizat, cu sprijinul primăriei oraşului Ţicleni, o serie de investiţii majore în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea liceului. Printre investiţiile mai mari se numără amenajarea unui amfiteatru ultra modern, cu o capacitate de 108 locuri, dotat cu tot cea este necesar.

O parte din elevi ia masa gratuit

Elevii claselor a IX-a şi a X-a din cadrul Liceului Tehnologic Ţicleni vor putea mânca gratuit la cantina primăriei, dacă se vor înscrie într-un program tip After School. „Este vorba de un proiect POSDRU cu finanţare europeană, unde elevii, dacă vor intra în programul After School, vor beneficia de masă gratuit. Cantina acum este modernă, are o capacitate de 850 de locuri. Este un proiect ce se desfăşoară pe o perioadă de 2 ani şi, în cadrul proiectului, elevii mănâncă după încheierea cursurilor şi fac şi un program de pregătire asistată de către profesori, după masă”, a mai spus directorul Mihai Istrate.

În anul şcolar 2014-2015, conducerea liceului şi-a propus să amenajeze şi primul nivel al unuia dintre căminele liceului, pentru a putea onora cererile de cazare venite din partea elevilor care fac naveta.   

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: