Târgu Jiu: Grădiniţă nouă, din toamnă în cartierul Narciselor

O nouă grădiniţă va funcţiona începând de anul şcolar viitor la nivelul municipiului Târgu Jiu. Unitatea de învăţământ preşcolar va deservi copiii care locuiesc în cartierul Narciselor. Valoarea totală a investiţiei este de 750 mii lei, din care numai 150 mii lei sunt fondurile alocate de la bugetul local al municipiului. Investiţia va fi finalizată până la jumătatea lunii august, anunţă autorităţile.

Investiţia s-a dezvoltat pe o suprafaţă de 2500 mp, construcţia propriu-zisă fiind de 300 mp. Clădirea are 2 săli pentru două grupe de copii, cu dotările necesare, sală multifuncţională şi grupuri sanitare. Această investiţie este realizată în parteneriat, de către primăria municipiului Târgu Jiu şi Ministerul Educaţiei, care finanţează construcţia. De la bugetul local se finanţează lucrările conexe, precum racordurile la utilităţi sau împrejmuirea. „În prezent se definitivează lucrările de construire la o nouă grădiniţă în zona Narciselor, unde s-au realizat construcţiile pentru tineri prin programul ANL, locuinţe sociale şi locuinţe individuale, pe terenuri atribuite de către primărie celor îndreptăţiţi de lege. Construirea acestei grădiniţe se înscrie în strategia municipalităţii de construire a noi unităţi de învăţământ şcolar ţinând cont de dezvoltarea calităţii, iar pe de altă parte de tendinţa crescătoare de solicitări pentru înscrierea copiilor preşcolari”, declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Reprezentanţii primăriei spun că administraţia a făcut demersuri la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru ca această grădiniţă să fie inclusă în circuitul şcolar, dar şi pentru detaşarea unor cadre didactice aici. 

Autorităţile promit 500 de locuinţe noi 

Municipalitatea a demarat documentaţiile de urbanism pentru stabili o serie investiţii pe terenurile în suprafaţă de 40 hectare primite de la fosta unitate militară. „Vrem să realizăm nişte planuri integrate, respectiv construcţia de locuinţe sociale, cel puţin 500 de unităţi locative, integrate cu infrastructura necesară, cu zone de agrement, cu zone verzi, toate facilităţile urbanistice complementare pentru o nouă zonă rezidenţială a municipiului. Pregătim proiectele pentru a le depune spre finanţare în exerciţiul financiar finanţat din fonduri europene pe perioada 2014-2020”, a mai spus Raul Chiriac.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: