Trenul Motru – Craiova, din 30 iunie

După lungi aşteptări şi multe promisiuni, cetăţenii din Motru vor putea în sfârşit să circule cu trenul. Cel puţin asta spune Dorin Hanu, primarul municipiului, care anunţă că începând de săptămâna viitoare o locomotivă cu un vagon va sosi în gară pentru a prelua primii pasageri. Nu va fi Hyperion, trenul electric, ci o garnitură clasică, însă modernă, spun autorităţile locale. Trenul va efectua două transporturi zilnic pe ruta Motru-Craiova şi retur.

Autorităţile locale din Motru nu mai au nicio îndoială în privinţa punerii în funcţiune a trenului pe ruta Motru-Strehaia-Craiova. Primarul Hanu spune că a primit o înştiinţare venită din Capitală, de la compania naţională de transport feroviar, conform căreia începând de luni, trenul va ajunge şi în Gara Motru. “Am primit o telegramă prin care am fost anunţaţi că în data de 30 iunie se va reintroduce trenul Craiova-Motru. Meritele deosebite pentru realizarea acestui obiectiv este al doamnei deputat Camelia Khraibani care a făcut multă anticameră la conducerea Ministerului Transportului pentru realizarea acestui obiectiv şi aş dori ca în numele cetăţenilor din Motru să-i mulţumesc pentru această realizare”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Trenul de călători va avea un vagon modern, cu 120 de locuri, tras de o locomotivă clasică.

Trenul revine după trei ani

Garnitura va avea următorul program: Plecarea de la Craiova se va face la ora 4.30, sosirea la Motru fiind la ora 6.27. Plecarea din Motru va fi la ora 7.00 şi va ajunge la Craiova la 9.04. A doua cursă porneşte tot din Craiova la ora 16.32 şi ajunge la Motru la 18.29. Va pleca din Motru la 18.55 şi ajunge în Craiova la ora 20.57.

Cum au aflat că trenul va fi pus pe şine, autorităţile locale au şi trecut la reamenajarea gării. O echipă a Direcţiei Publice din cadrul primăriei a fost însărcinată cu salubrizarea zonei staţiei, a peronului şi a grupurilor sociale. De asemenea, se va porni apa la cişmele. Şi vor avea de lucru, asta pentru că trenul nu a mai circulat prin Motru de mai bine de 3 ani.

Vizualizări: 784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: