Patron anchetat pentru bancrută frauduloasă

Un patron din Gorj este cercetat pentru bancrută frauduloasă şi evaziune fiscală. Acesta a vândut bunurile firmei, deşi aceasta era în insolvenţă, la cererea creditorilor săi.

Din probatoriul administrat până în prezent de către ofiţerii de investigarea fraudelor s-a constatat că suspectul T.A., în perioada iulie 2010 – martie 2011, în calitate de administrator al unei firme din municipiul Târgu-Jiu, a înstrăinat în frauda creditorilor bunurile aparţinând societăţii, în condiţiile în care instanţa de judecată dispusese deschiderea procedurii generale a insolvenţei, începerea procedurii falimentului, precum şi ridicarea dreptului de administrare al suspectului.

Astfel, cel în cauză este bănuit că a valorificat, fără drept, bunuri (active) ale firmei, evaluate la aproximativ 52.300 lei, a căror contravaloare şi-a însuşit-o. Totodată, cel în cauză este suspectat că  a ascuns sursa impozabilă, prin nedeclararea vânzărilor de bunuri, cauzând bugetului statului un prejudiciu în cuantum de aproximativ 12.500 lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: