Patronul de la Amanda s-a sinucis din cauza datoriilor

Omul de afaceri gorjean Nicolae Ţîrcă a fost găsit spânzurat sâmbătă dimineaţa, într-o cabană de lângă staţiunea Voineasa. Din primele informaţii, acesta s-a sinucis din cauza problemelor financiare ale firmei sale. SC Gastrom Group a intrat în insolvenţă în luna mai 2013, pe lista creditorilor fiind zeci de firme, dar şi societăţi de leasing.

Nicolae Ţîrcă deţinea restaurantul Amanda şi firma Gastrom Prod. Firma a avut un contract pe patru ani pentru a furniza masa la Protecţia Copilului Gorj, dar acesta a fost reziliat după câteva luni şi atribuit altei firme, pe motiv că alimentaţia era necorespunzătoare. A fost ultima mare afacere a lui Nicolae Ţîrcă, omul de afaceri fiind pe val în anii trecuţi, când firma sa asigura masa caldă în unităţi militare din mai multe judeţe. Aceeaşi firmă a fost implicată într-un scandal în toamna anului 2011, când patronul Ţîrcă şi-a acuzat contabila, pe Carina Stegaroiu – cadru universitar, de înşelăciune şi delapidare. Acesta a sustras 170.000 de lei din contul firmei, virând banii într-un cont personal, în timp ce patronul credea că plăteşte furnizori sau taxe la stat.

Problemele l-au copleşit în cele din urmă pe omul de afaceri, care a trecut şi printr-un divorţ în ultima perioadă, susţin apropiaţii. În luna mai, firma lui Ţîrcă a intrat în insolvenţă. Zeci de firme s-au înscris la masa credală, dar şi mai multe societăţi de leasing, cum ar fi Raiffeisen Leasing IFN SA, TBI Leasing IFN S.A. RSL Leasing IFN SA.

Printre firmele care ar avea de recuperat sume importante de la Gastrom Group se numără: Velpitar, Artego, Danone, Kilometrul Zero, Indian şi multe altele. S-au înscris la masa credală Ministerul Apărării, Direcţia de Finanţe Publice şi Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: