Patru bărbaţi, cercetaţi pentru că au împuşcat cinci iepuri

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic, faţă de 4 bărbaţi din oraşul Novaci, judeţul Gorj. Cei în cauză sunt suspectaţi că în noaptea de 17 spre 18 februarie, au împuşcat 5 iepuri, actele de vânătoare efectuându-le pe Fondul de vânătoare 13 Săcelu aparţinând A.J.V.P.S. Gorj, fără a poseda autorizaţie legală.

            În noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., în jurul orelor 01:50, în timp ce derulau activităţi de monitorizarea a traficului rutier pe D.N. 67, în comuna Bengeşti-Ciocadia, agenţii postului de poliţie din localitate împreună cu agenţii din cadrul Serviciului Rutier au făcut semnal de oprire unui autovehicul.

Neoprind la semnal, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind imobilizat în trafic după câteva sute de metri. Cu această ocazie, poliţiştii l-au identificat pe şofer în persoana lui Mihai U.V., de 41 ani, acesta fiind însoţit de către Dumitru I., de 50 ani, ambii din oraşul Novaci.

În aceste împrejurări, în autovehicul au fost găsiţi 4 iepuri de câmp care prezentau urme de împuşcare, un cuţit, 2 proiectoare de iluminat, utilizate de obicei la actele de braconaj cinegetic, precum şi o cartuşieră care conţinea cartuşe de vânătoare, deşi nici unul dintre cei doi nu au calitatea de vânător nefiind autorizaţi pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii de vânătoare.

Existând indicii că aceştia au participat la o vânătoare ilegală, cercetările au fost preluate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi ocupanţi ai autovehiculului au participat la o vânătoare fără a deţine autorizaţie, pe Fondul de vânătoare 13 Săcelu, împreună cu Stelian B., de 43 ani şi Dumitru S.O., de 38 ani, ambii din oraşul Novaci, membri vânători ai A.J.V.P.S. Gorj.

De asemenea, în dimineaţa acestei zile, cercetând zona în care suspecţii efectuaseră vânătoare, poliţiştii au găsit un iepure împuşcat şi mai multe tuburi rezultate în urma folosirii armelor de vânătoare.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: