Patru candidaţi la parlamentare îşi sărbătoresc astăzi ziua numelui

Niculina Mocioi – PP-DD, Nicolae Burchel – ARD şi Nicolae Daviţoiu – ARD, Nicoleta Danciu - UDMR sunt candidaţii din Gorj care îşi sărbătoresc astăzi ziua numelui. Unii dintre ei vor avea astăzi program obişnuit de campanie, alţii au pregătit evenimente speciale cu acest prilej.

Niculina Mocioi îşi doreşte de la Moş Nicolae câteva ore libere pe care să le poată petrece cu fiica sa Roberta, de 7 ani. „Când ai copii, toate sărbătorile sunt pentru ei, dar mai ales Moş Nicolae. Seara o voi petrece cu familia, dar ziua o să am program obişnuit de campanie, pentru că mai am la dispoziţie doar câteva zile şi nu am reuşit să ajung în toate cartierele”, a spus Niculina Mocioi. Aceasta candidează pe Colegiul 5 Rovinari din partea PP-DD.

Doi sărbătoriţi la ARD

Alianţa România Dreaptă are doi candidaţi care îşi sărbătoresc astăzi ziua numelor. Este vorba de Nicolae Burchel, candidat pe Colegiul 5 Rovinari, şi Nicolae Daviţoiu, candidat pe Colegiul 6 Târgu Jiu, ambii la Camera Deputaţilor.

Burchel nu a răspuns ieri la telefon, dar de la Nicolae Daviţoiu am aflat că pregăteşte surprize pentru toţi copiii de grădiniţă din colegiul pe care candidează. „Voi merge la toate grădiniţele pentru a oferi rucsăcele şi mingi. Avem roz şi albastre, culorile alianţei, dar se şi potrivesc. Roz pentru fetiţe, albastre pentru băieţi. Le-am mai dat şi la începutul campaniei, dar acum avem alte modele. O să avem câte o surpriză pentru fiecare copil”, a spus Daviţoiu. Acesta a declarat că va respecta normele impuse de lege, în sensul că fiecare obiect nu va depăşi 10 lei. În ceea ce priveşte petrecerea, Nicolae Daviţoiu şi-a invitat încă de aseară prietenii apropiaţi la un restaurant.

Vezi ce nume asociate cu Sf. Nicolae au românii

Aproape 800.000 de români, dintre care 513.595 bărbaţi şi 284.130 femei, poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Din totalul româncelor, 204.566 se numesc Nicoleta, 54.669- Niculina sau Nicolina, 9.628- Niculita sau Niculiţa, iar 4.068 - Nicole sau Nikole. Totodată, 19 femei poartă numele Nichi, opt - Nikko/Nikka/Nikke/Nikki/Nikky şi o femeie - Niculăiţa.

Conform datelor furnizate de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, majoritatea bărbaţilor se numesc Nicolae – 327.736, Niculai sau Neculai – 61.353, Nicuşor - 44.766 sau Niculae - 30.704.

Potrivit sursei citate, printre românii care sărbătoresc onomastica pe 6 decembrie se numără şi cei care poartă numele de Nic (26), Nik (24), Lae (17), Niklas (15), Laie (11), Nicolăiţă/Niculăiţă (12), Culae (nouă) sau Nicholaus (cinci).

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: