Patru echipe gorjene, în aceeaşi serie

Seria a IV-a a Ligii a treia va include cele patru formaţii gorjene care activează în Liga a treia. În Liga a III-a vor activa astfel 96 de echipe, cele retrase fiind înlocuite marţi de formaţii care au retrogradat pe criteriul sportiv în vară dar s-au înscris dovedind că se pot menţine întregul sezon în campionat. Un astfel de caz de retragere a fost cel al echipei Ralbex Turcineşti care iniţial anunţase că se înscrie în campionat, dar marţi s-a retras. În schimb Minerul Motru, care retrogradase la finalul sezonului trecut s-a înscris în locul celor de la Minerul Mehedinţi care s-au retras din campionat.

Cele 96 de echipe din Liga a III-a au fost împărţite în şase serii de câte 16 echipe fiecare. Noul sezon va avea astfel 30 de etape marţi fiind trase la sorţi şi meciurile din acest tur de campionat şi fiind stabilit programul competiţional pentru sezonul 2010-2011. Astfel, Pandurii II, Jiul Rovinari, Minerul Motru şi Minerul Mătăsari vor juca în aceeaşi serie cu FC Drobeta Tr. Severin, Triumf Bârca, Vişina Nouă, Oltchim Rm. Vâlcea, Prometeu Craiova, Progresul Corabia, FC Caracal, Ghecon Lăpuşata, Dunărea Turris Tr. Măgurele, Rapid Piatra Olt şi CSM Slatina. În seria a şasea va exista un loc neocupat după ce Ralbex s-a retras deşi anunţase că se va înscrie în campionat.

Interesant este faptul că toate cele patru formaţii gorjene vor să joace anul viitor în Liga a II-a şi susţin că au ca obiectiv primele locuri din serie, Pandurii II fiind cea mai categorică din acest punct de vedere şi vizând doar locul I, loc pe care l-a ocupat şi sezonul trecut dar nu a putut evolua în Liga II pentru că echipa mare a retrogradat.

Preşedintele celor de la Pandurii II, Marin Golea, a fost tranşant şi nu lasă loc de alte posibilităţi decât promovarea în Liga II, respectiv locul I: „Noi vom avea ca obiectiv tot promovarea în Liga a doua în noul sezon şi ne pregătim deja abordăm aşa cum trebuie noul campionat”. Şi Jiul Rovinari are ca obiectiv clasarea pe primele şase locuri, dar în opinia preşedintelui Constantin Podaru, se poate promova şi dacă echipa s-ar clasa pe locul 15 la final de sezon: „Părerea mea este că se poate termina şi pe locul 15 în serie şi poţi juca în Liga a II-a, pentru că la noile reguli ale FRF orice echipă face o cerere să joace în Liga a II-a şi dovedeşte că poate, adică are resursele necesare, va fi admisă în cazul în care alte formaţii s-ar retrage”. Preşedintele de onoare al celor de la Minerul Mătăsari, Ion Ruşeţ, declara încă de la finalul sezonului trecut că nu acceptă altă variantă ca echipa să joace în Liga a doua decât calea promovării, semn că şi echipa din Mătăsari va aborda noul sezon tot cu gândul la locul I.

Minerul Motru retrogradase la finalul sezonului trecut, dar s-a înscris tot în Liga a treia, motrenii fiind decişi să nu mai treacă prin coşmarul precedentului sezon. Directorul sportiv Mihai Cernica spune că obiectivul pentru noul sezon va fi clasarea pe unul din locurile 1-6.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: