Patru hotărâri de exproprieri pentru CEO, în aşteptare la Guvern

Noi promisiuni pentru deblocarea fronturilor în carierele Complexului Energetic Oltenia au fost făcute sâmbătă la Rovinari. Deşi s-au dat hotărâri de Guvern, peste 100 de hectare de pădure nu pot fi defrişate în lipsa unui aviz de la Ministerul Mediului. Procedurile sunt blocate, iar carierele riscă să se blocheze şi ele pentru că excavatoarele nu pot înainta.

Demersurile au pornit la Guvern şi urmează încă patru hotărâri pe aceeaşi temă, în acest an, a promis premierul României, Viorica Dăncilă: „Avem deja două exproprieri în circuit, scoaterea din fond forestier, avem cele două exproprieri în circuitul de avizare şi, pe anul 2019, mai avem în plan încă patru hotărâri de Guvern pentru realizarea exproprierilor”.

Hectare întregi de pădure au fost scoase din fondul forestier tot prin hotărâre de Guvern, dar copacii n-au fost tăiaţi nici până acum. În tot acest timp, excavatoarele riscă să se blocheze pentru că nu mai pot avansa în lipsă de fronturi de lucru.

Premierul a subliniat că i-au fost ridicate două probleme, dar a enumerat trei. „Am identificat principalele două probleme. Acestea sunt legate de certificatele de CO2, o altă problemă este legată de investiţii, o altă problemă este legată de faptul că media de vârstă este de 50 de ani şi că trebuie să aducem tineri care să ducă mai departe acest specific. Am discutat despre învăţământul dual, unde Complexul Energetic Oltenia este implicat, dar şi de pregătirea tinerilor în şcoli profesionale care, cred eu, că reprezintă o soluţie pentru a putea continua activitatea în Complexul Energetic Oltenia”, a spus Viorica Dăncilă. (A.M.)

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: