Patru hoţi audiaţi la Parchet

Patru tineri din Hunedoara au fost audiaţi în această dimineaţă la Parchetul din Târgu Jiu, fiind suspecţi de furt din magazinele din municipiu. Aceştia au fost reţinuţi aseară de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În noaptea de 11/12.02.2010, în jurul orelor 03:30, în timp ce derulau activităţi pentru prevenirea furturilor de şi din autovehicule, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au observat pe str. Cerna, un autoturism cu numere de înmatriculare străine, care nu îşi justifica prezenţa în zona respectivă.

A fost solicitat sprijin poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Municipal, care au oprit pentru control autoturismul suspect. În autoturismul condus de către F. Andrei, de 24 ani, au mai fost identificaţi L.S. Ştefan, de 25 ani, P.R. Gheorghe, de 24 ani şi M.L. Marcel, de 33 ani, toţi din oraşul Uricani, judeţul Hunedoara.

Efectuând control al autoturismului, poliţiştii au găsit 25 cartuşe ţigări, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de nici unul dintre ocupanţii autovehiculului. Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, unde, pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că ţigările le-au sustras dintr-un magazin alimentar situat în Tg. Jiu, str. Calea Severinului, în care au pătruns prin efracţie. Valoarea prejudiciului cauzat prin acest furt a fost estimată la suma de 2.000 lei.

Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit că cei patru tineri, în aceeaşi noapte, au forţat sistemele de închidere ale uşilor de acces de la alte două magazine situate pe str. Victoria şi str. 1 Decembrie 1918, din municipiul Tg. Jiu, însă nu au reuşit să sustragă alte bunuri.

Poliţiştii au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a suspecţilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând ca astăzi, 13 februarie, să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: