Patru miliarde pentru mobilierul de la clasele pregătitoare

Peste patru miliarde lei vechi vor reveni județului Gorj pentru achiziționarea de mobilier școlar destinat elevilor care intră din toamna acestui an în clasa pregătitoare. Clasele realizate în școli vor trebui dotate cu mobilier specific vârstei copiilor care vor merge în clasa pregătitoare. Firmele au lansat deja ofertele, în așteptarea clienților. De această dată însă sarcina de a cumpăra cele necesare va pica pe capul directorilor de școli, nu a Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Directorii unităților de învățământ trebuie să achiziționeze în această vară mobilierul necesar pentru dotarea claselor în care vor fi școlarizați din anul școlar viitor peste 2000 de copii gorjeni. Sumele stabilite în funcție de numărul elevilor ce s-au înscris pentru clasa pregătitoare au fost deja repartizate unităților de învățământ. Conform unui ordin publicat de Ministerul Educației sălile de clasă în care urmează să își desfășoare activitatea acești copii trebuie dotate cu mobilier specific, compus din scaun individual reglabil şi pupitru individual reglabil. ”Avem sumele alocate diferențiat în funcție de numărul elevilor la clasă. Unui copil îi este destinată suma de 200 lei, din care trebuie achiziționat un scaun individual reglabil și un pupitru individual reglabil”, spune Valeria Vâlceanu, directoarea Școlii Generale ”Gheorghe Tătărăscu” din municipiu Târgu Jiu. Procedurile de achiziție vor fi demarate de școlile cu personalitate juridică în perioada iunie-iulie 2012 astfel încât mobilierul să fie în sălile de clasă până la data de 1 septembrie 2012. După finalizarea mobilierului și încheierea contractului se va transmite o adresă prin care se solicită valoarea înscrisă din contract, respectiv suma necesară pentru achitarea mobilierului achiziționat până la 15 iulie. La nivelul Școlii Generale ”Gheorghe Tătărăscu” s-au înscris în jur de 50 de copii, urmând a se forma două clase pregătitoare. În acest sens s-a repartizat suma de 11.600 lei. Directoarea acestei unități de învățământ mai spune că pentru că a primit o sumă mai mică de 15.000 euro nu va fi nevoie de organizarea unei licitații. ”Probabil o să luam legătura cu o firmă de mobilă și vom da o comandă”, spune aceasta.

ŞCOALA

În urma etapelor destinate înmatriculărilor elevilor în clasa pregătitoare au fost înscriși la școlile din județul Gorj 2013 copii. Acest numărul nu este însă final, având în vedere că înscrieri pentru această clasă obligatorie se mai pot face și în perioada vacanței de vară.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: