Patru primari PD-L, suspectaţi că „joacă dublu”

Patru primari PD-L sunt luaţi în colimator de conducerea partidului după ce au apărut mai multe informaţii care arată că la alegerile din 9 decembrie sprijină şi alte partide, în special USL. Este vorba despre primarii din Turburea, Fărcăşeşti,  Padeş şi Bolboşi.

Patru primari PDL sunt suspectaţi că trădează partidul la alegerile din decembrie. O listă cu patru nume ar fi ajuns de la organizaţia centrală la preşedintele Ion Ruşeţ. Este vorba despre Ion Bîrcă, Gheorghe Bilea, Dănuţ Bălu şi Mihai Troacă.

Chiar dacă nu a confirmat informaţia, primarul Gheorghe Bilea din Bolboşi, aflat la primul mandat, a avut ceva probleme în a da un răspuns concret. „Nu mă angrenez în campanie. Ei îşi fac campania lor. Eu susţin partidul meu. Nu am făcut înţelegeri cu nimeni, nici măcar cu domnul Militaru“, a spus Bilea. Pe colegiul 4 de la USL candidează Camelia Khraibani, iar de la PP-DD Aurel Slapciu.

Un alt suspect, primarul Mihai Troacă din Padeş, nu confirmă nici el acuzaţiile. „Eu merg cu ai mei, domnul Cupă şi domnul Ruşeţ. Sunt un om vertical, sunt primar din partea PDL“, spus Troacă interesându-se şi de ceilalţi colegi de listă. „Liviu Cotojman este?“, a întrebat acesta, adăugând că întrebarea nu are temei.

Primarul Ion Bîrcă a fost tranşant. De altfel, aceasta nu este prima declaraţie de acest fel. Bîrcă îi susţine pe Scarlat Iriza la Camera Deputaţilor şi pe Toni Greblă la Senat. Bîrcă spune că aceştia vor obţine peste 70 la sută în Turburea. „Câştigătorii se ştiu deja. Să vă dau un exemplu, într-un sătuc cu 50 de locuinţe doar un om mi-a spus că votează cu partidul lui Dan Diaconescu, de la PDL nu mai spun. Ce să-i fac eu domnului Ruşeţ? A fost senator al României patru ani. Atunci când a tăiat Boc salariile şi pensiile, trebuia să-i spună: nu mai tăia. Eu am spus mereu, domnul Cosmin Popescu m-a ajutat, nu pot să-i spun nu. Eu susţin pe domnul Iriza şi pe domnul Greblă. Asta vrea şi comunitatea“, a declarat Bîrcă.

Primarul are ceva de spus şi despre candidatul ARD pe colegiul 3, Robert Zgăbaia: „Nu iasă lumea la el la poartă. Nu ştiu ce l-a apucat să se pozeze cu maimuţa aia, că râd ăştia de el pe aici“.

Primarul Dănuţ Bălu din Fărcăşeşti nu a putut fi contactat.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: