Patru primari PDL, în buzunarul lui Dian Popescu

Preşedintele PNL Gorj Dian Popescu a dezvăluit numele a patru primari democrat-liberali care ar putea candida pe listele USL. Primarii PDL Florinel Ţuilă de la Cătunele, Costel Buzianu de la Tismana, Ion Gruescu de la Negomir şi Mihai Calotă de la Urdari, sunt cei patru democrat liberali  care şi-ar putea trăda partidul. Pe la colţuri se spune că doi dintre primari sunt ca şi luaţi, în speţă cel de la Tismana şi cel de la Negomir, acesta din urmă având şi un colţ împotriva liderului PD-L Ion Ruşeţ, pe care îl acuză că l-a sedus şi l-a abandonat.

Liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, a mărturisit că şi-ar dori drept candidaţi câţiva primari PDL, însă, la rândul său, nu recunoaşte că ar fi bătut palma cu unii dintre ei. Dimpotrivă, spune că mai întâi va face nişte sondaje, pentru că vrea candidaţi doriţi de cetăţeni. ”Sunt o serie de primari pe care mi i-aş dori, cum ar fi primarul de la Cătunele, de la Negomir, de la Urdari. E posibil si primarul de la Tismana. Vom vedea în sondaje cum sunt poziţionaţi. Practic aceşti oameni sunt primari apropiaţi de PNL”, a spus liderul liberal. Dian Popescu declară că a vorbit cu primarii menţionaţi, dar nu neapărat despre a trece acum la PNL.

Gruescu îi acuză pe Ruşeţ şi Militaru

Primarii Mihai Calotă de Urdari şi Ion Gruescu de la Negomir sunt în dilemă. Pe de o parte spun că nu se duc şi că sunt doriţi de liberali doar pentru că au şanse, dar dacă ofertele sunt bune, s-ar putea gândi la o trădare. În plus, Gruescu spune că de fapt trădarea nu ar fi chiar aşa de mare, ţinând cont de faptul că el l-a ajutat pe liderul democrat-liberal Ion Ruşeţ să ajungă preşedinte de partid şi senator, iar acesta l-a abandonat: ”Noi ( n.r.  Primarii PDL) suntem într-o situaţie destul de grea şi oamenii care conduc partidul nu realizează unii dintre ei.  Am avut discuţii, pentru că aşa ni se periclitează şi nouă care suntem buni,  mandatul. Şi eu unul nu vreau pe munca mea, să-mi periclitez mandatul, că nu mă ascultă şi nu mă înţelege X sau Y, indiferent cine ar fi. Eu îmi fac o analiză. Iau o decizie”. Gruescu susţine că nu a fost ajutat de parlamentarii de zonă, deşi sunt din acelaşi partid cu el. „Pe mine senatorul (n.r. Ion Ruşeţ)  şi deputatul (n.r. Severus Militaru), deocamdată nu m-au ajutat. Eu i-am ajutat pe dumnealor să ajungă deputat şi senator şi dânşii erau prin altă parte când eu am candidat şi prima dată şi a doua oară şi a treia oară. Şi acuma, le-am cerut şi eu sprijinul şi dacă am văzut că nu mi-l dau am început să fiu mai acid, pentru că se strânge laţul”, a mărturisit Gruescu.  Altfel, primarul din Negomir spune că a discutat cu Dian Popescu însă nu despre o eventuală plecare, ci aşa ca amici, ţinând cont de faptul că are o relaţie specială cu şeful liberalilor gorjeni, Gruescu fiind coleg de şcoală cu fratele lui Dian Popescu.

Calotă: Nu îl cunosc pe Dian Popescu

Primarul din Urdari Mihai Calotă a declarat că nu a purtat nicio discuţie cu Popescu, chiar a negat că s-ar fi întâlnit vreodată, însă  dacă sunt oferte bune, de ce să nu plece, întreabă retoric. ”Nu m-am întâlnit niciodată cu Dian Popescu. Poate şi-ar dori, dar eu discuţii n-am. Asta-i viaţa. Oamenii cu valoare se caută. Eu nu dau pe la uşile nimănui. Deocamdată, muncim, ne vedem de treabă la partidele la care suntem. Dacă fac oferte... să vedem ofertele. Ştiţi dumneavoastră. Dacă sunt bune, vedem atunci. Până atunci, mai e”, spune Calotă.

PC EGAL ZERO

Dian Popescu a mărturisit că discuţiile cu colegii conservatori de alianţă sunt suspendate.   Liderul liberalilor gorjeni a declarat că nu poate să discute nimic atât timp cât nu are o listă cu candidaţi. El a declarat că partenerii conservatori au doar pretenţii să-şi pună candidaţi în mai multe localităţi, însă nu au şi propuneri concrete. În plus, Dian Popescu spune că nu poate risca să pună candidaţi care să piardă lamentabil, pentru că este vorba de USL, nu numai de PC.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: