Pavel l-a descoperit pe "Dulai Lama" ca lider al tibetanilor

A trecut şi Ziua Rromilor şi am mai descoperit un crâmpei din vastele cunoştinţe ale liderului etniei la nivel de judeţ. Nelu Pavel l-a botezat pe liderul tibetan Dalai Lama, spunându-i Dulai Lama, iar aceasta nu a fost singura poticneală a sa, singurul lucru bun al zilei de ieri fiind o împăcare cu naşul său, Ion Ministru. 

Nelu Pavel a avut o zi extrem de grea ieri. A trebuit să alerge în stânga şi în dreapta pentru ca pregăteala de pe Insuliţa de pe Jiu să fie cât mai bine pusă la punct şi, în plus, a trebuit să rostească şi un "speach" în faţa reprezentanţilor autorităţilor pe care i-a adunat la Prefectură la o masă rotundă. Cu această ocazie, şefii judeţului, oaspeţii lui Pavel şi jurnaliştii care de abia aşteptau să îl audă pe liderul etniei deschizând gura, au aflat cum îl cheamă în limba romanes pe Dalai Lama. Pavel i-a zis sec, "Dalai Lama". 

 Şeful Partidei Rromilor din judeţ a făcut confuzia respectivă cu ocazia unui simpozion organizat la Prefectură de Ziua Rromilor. Pavel avea în mână un discurs făcut de un apropiat de-al său cu fraze despre semnificaţia zilei respective copiate de pe internet. Liderul rromilor s-a încurcat însă de mai multe ori în discursul său, acesta vorbind la un moment dat despre "jubileul milenar de 100 de ani", deşi pe foaie avea scris 1000 de ani. 
 
 Dulai Doamne!

 Greşeala cea mai evidentă l-a vizat însă pe "Dulai Lama", lectura lui Pavel fiind una a unui elev de clasa întâi, deşi acesta a reuşit cu câţiva ani în urmă să ia exemul de bacalaureat după mai multe încercări. "În 2003, în semn de solidaritate cu etnia rromilor, însuşi Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, laureat al Premiului Nobel pentru pace, a ţinut să participe, pe 8 aprilie, la ceremonia aprinderii lumânărilor, la Catedrala Centrală din Dharamsala şi să înalţe rugăciuni pentru pacea şi unitatea rromilor de pretutindeni", scria în discursul lui Pavel. O fi ştiind acesta ceva despre Dharamsala? Greu de zis, deşi cu aplicaţiile Google se pot face multe în ziua de azi.
 Aţi putea spune că emoţiile şi stresul ar fi cauza rostirii lui "Dulai", însă, pentru cine nu ştie, Pavel este consilier judeţean ales pe listele PSD şi, deci, unul dintre aleşii gorjenilor care recent tocmai a votat bugetul acestui judeţ. Greu de spus ce semnificaţie or fi avut cifrele şi cuvintele din proiectul de buget, cert este că Pavel a votat atunci aşa cum i-a cerut şeful său, Ion Călinoiu. Consilierul judeţean a mai avut însă ieri şi alte belele pe cap pentru că de dimineaţă a plecat de acasă cu un pantof de-o modă şi altul de altă modă, lucru pe care l-a remarcat de abia când a ajuns în oraş, fiind nevoit să se întoarcă la reşedinţa de domiciliu pentru a remedia greşeala.
 
 Împăcare cu Ion Ministru

 Nelu Pavel nu a fost singurul reprezentant al rromilor care a avut un discurs plin de bâlbe. Consilierul pe probleme ale etniei, Alin Bobu, a confundat şi el perioadele istorice, spunând că acum 30-40 de ani, naziştii i-au dus pe rromi în Transnistria pentru a-i omorî, deşi astfel de fapte s-au întâmplat cu mult mai mult timp în urmă. Indiferent de bâlbele din discursuri, liderii rromilor s-au pregătit însă asiduu pentru o mare distracţie pe Insuliţa de pe Jiu, cheful fiind programat să dureze pentru toată după-amiaza. Marele chef nu a fost atât de senzaţional, deşi patru berbeci la proţap, un ceaun cu tocăniţă de vită şi multă muzică ţigănească nu au lipsit din program.
 Pentru Nelu Pavel ziua de ieri a mai adus însă o veste bună. El s-a împăcat după mult timp cu naşul său Ion Mihai, zis Ministru, care, de când este preot al "pocăiţilor din Meteor", nu mai era înghiţit de "finul din Obreja". Cei doi au apărut ieri împreună la petrecerea de pe Insuliţă şi, în prezenţa primarului Florin Cârciumaru, au declarat pe acelaşi ton că au făcut pace măcar de Ziua Rromilor. Pavel nu a mai vorbit nimic despre lipsa banilor şi despre fondurile pe care le aştepta de la politicieni, mai ales de la parlamentarii PSD. Sursele noastre spun că, pe ultima sută de metri, Victor Ponta ar fi contribuit cu o sumă de bani la buna desfăşurare a parangheliei de ieri, despre cât anume a fost vorba Pavel nemaispunând nimic. Liderul Partidei Rromilor rămâne însă supărat pe fostul său şef, Toni Greblă, care nu a fost foarte interesat de un sprijin financiar pentru manifestările de ieri, fostul prefect fiind naşul lui Dan Bârcină, un important om de afaceri de etnie rromă. Supărarea lui Pavel se produce în contextul în care marii oameni de afaceri ai etniei au lipsit ieri de pe Insuliţă, diferenţele între rromii bogaţi şi cei săraci fiind tot mai vizibile de la an la an. 


Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: