Paznic cu salariu de director

Tupeu fără margini pentru contabila unei școli generale din municipiul Galați, care și-a angajat fictiv soțul la școală, ca paznic, cu salariu de director.

Mai mult, cei doi şi-au cumpărat uşi de termopan pe care le-au plătit din bugetul unităţii şcolare şi vindeau şcolii produse de curățenie, materiale de construcții şi mobilier la preţuri supraevaluate, prind intermediul firmelor pe care le deţineau.

Georgiana Felicia Ion Avram și soțul acesteia, Adrian Florin Ion Avram, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, fiind condamnați în primă instanță de Tribunalul Galați la închisoare cu suspendare, contabila, și la patru ani cu executare soțul acesteia.

Instanța a decis să pună sechestru pe averea celor doi soți pentru recuperarea unui prejudiciu uriaș, stabilit de anchetatori la suma de 357.268,91 lei. O parte importantă din această sumă reprezintă salariul primit nemeritat de Adrian Florin Ion Avram în perioada ianuarie 2010 – martie 2016.

Acesta figura ca angajat al școlii pe postul de paznic, doar că nimeni nu a putut dovedi că el chiar a venit la serviciu în tot acest timp.

Anchetatorii arată că au fost luni în care ”paznicul” era plătit și cu 8.156 lei, cu 7.700 lei mai mult decât suma înscrisă în statul de salarii.

Vizualizări: 3,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: