Paznic gorjean, legat fedeleş de tâlhari din Valea Jiului

Chiar dacă circulația înspre Petroșani este blocată pentru cei mai mulți dintre șoferi, oamenii legii reușesc să își facă datoria și în aceste condiții, ieri mai multe echipaje de polițiști din Gorj mergând în Valea Jiului, în căutarea suspecților dintr-o tâlhărie comisă cu câteva zile în urmă.

Un paznic de 46 de ani, din Bumbești Jiu, care asigura paza la o investiție a Hidroconstrucția, în zona Defileului Jiului, s-a trezit peste el cu niște indivizi cagulați, care l-au legat și i-au cerut să păstreze tăcerea cu privire la cele întâmplate.

Hoții nu au avut prea multe de furat, cu excepția unor componente de calculator, dar fapta rămăsese cu autor necunoscut, deși s-a produs chiar înainte de Ziua Poliției, când agenți de la Gorj au mers la Petroșani pentru ca împreună cu polițiști de acolo să deruleze o campanie de informare a localnicilor. Polițiștii gorjeni își propuneau să își facă simțită prezența în Valea Jiului tocmai pentru a-i ține pe potențialii infractori de acolo departe de zona Gorjului, însă lucrurile nu au stat tocmai așa pentru că, pe 20 martie, suspecții aduși ieri la Târgu Jiu tocmai își făcuseră de cap într-o zonă izolată din Defileul Jiului.

Mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale au descins ieri dimineață la Petroșani și Vulcan, iar cu ajutorul Direcției Operațiuni Speciale au reușit să-i identifice la fix pe cei care sunt suspectați acum de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat, la domiciliile lor fiind descoperite mai multe unități de calculator și monitoare, oamenii legii având suspiciunea că achiziționarea lor nu ar fi fost una legală. Suspecții au între 25 și 44 de ani, iar aseară erau încă la audieri în sediul IPJ Gorj, toți având șanse mari să facă cunoștință cu faimosul „meniu” de 24 de ore, emiterea unor ordonanțe de reținere pe numele lor fiind foarte probabilă și chiar justificată, dacă acuzațiile ce le sunt aduse sunt susținute de probe. Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cel care azi îi va și audia pe suspecții din acest caz.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: