PD-L anunţă candidaţii în august, USL are prea puţine colegii

Prim-vicepreşedintele PDL Gorj Dan Vâlceanu a declarat ieri că lista cu cei care vor candida la alegerile parlamentare va fi finalizată în august. Vâlceanu a menţionat că, până acum, doar două din cele opt colegii sunt ocupate, de deputatul Severus Militaru şi senatorul Ion Ruşeţ. Între timp, în ograda USL e mare agitaţie, pentru că sunt mai mulţi doritori decât colegii parlamentare.

Dan Vâlceanu, prim-vicepreşedinte la PD-L Gorj, a menţionat că în ultima şedinţă a Colegiului Director Judeţean, membrilor le-a fost pus în vedere că până la finalul lui august trebuie să spună dacă sunt interesaţi să candideze. „În august trebuie să cam fixăm candidaţii. Avem două colegii unde lucrurile sunt clare, colegiul 4 unde e domnul Militaru şi colegiul de senat ocupat de preşedintele Ruşeţ, iar despre restul am discutat în ultima şedinţă CDJ, să vină cu propuneri şi solicitări dacă au. Să nu auzim apoi că eu aş fi vrut, dar nu m-aţi luat în seamă“, a declarat Vâlceanu.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a fost sondat la un moment dat pentru Colegiul 2, însă acum declară că nu este interesat să candideze. Mai mult, se pare că primarul Cotojman o susţine pentru acest colegiu pe Maria Moţa. Interesant este că acelaşi Liviu Cotojman a declarat ieri la un post de televiziune că l-ar susţine pe primarul din Leleşti, Marian Rotaru, dacă ar candida. „Oricând voi susţine un primar, chiar dacă este de la alt partid”, a explicat Cotojman.

PNL împarte cu PC, PSD cu UNPR

Preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru anunţa acum două săptămâni că partidul pe care-l conduce va primi cinci colegii, iar ACD, adică PNL şi PC, trei.

Numai că, între timp a apărut o nouă alianţă, PSD-UNPR. PSD Gorj are acum patru colegii, unul de senator şi trei de deputat, Toni Greblă (Colegiul 2 Senat), Victor Ponta (Colegiul 6), Vasile Popeangă (Colegiul 5) şi Mugurel Surupăceanu (Colegiul 2). Potrivit unor surse neoficiale, PSD Gorj vrea şi Colegiul 3, ocupat acum de Cosmin Popescu, unde ar putea candida secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor Bebe Ionică, fost patron de ziar. Tot pe colegiul 3 vrea să-şi încerce norocul şi pesedistul Scarlat Iriza. În PSD par să fie mai mulţi candidaţi decât colegii. Şi primarul Marian Rotaru vrea cu price preţ să candideze, fie pe colegiul 1, 5 sau chiar 6. Până atunci, primarul din Motru Dorin Hanu vrea să-şi pună şi el deputat, pe colegiul 4. În cărţi pare să fie directoarea spitalului Camelia Khraibani, care a declarat că propunerea partidului este onorantă.

În aceste condiţii, ACD ar putea primi colegiul de senat, cu Ion Ruşeţ contracandidat, şi două colegii de deputat, fie 1, unde s-ar putea pricopsi cu deputatul Dan Ilie Morega, fie colegiul 2, ocupat acum de Mugurel Surupăceanu, care pare să nu mai fie în graţiile partidului, sau chiar colegiul 4.

ANUNŢ

Primii care au anunţat că sunt interesaţi să candideze au fost conservatorul Marius Borcan şi uneperistul Marius Vlaicu. Acesta vânează colegiul 2, câştigat în 2008 de Mugurel Surupăceanu. Cert este că la nivel central se vehiculează că UNPR va primi doar colegiile din ţară unde sunt parlamentari în funcţie, astfel că organizaţia de la Gorj rămâne cu buza umflată. Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj, a declarat că nu s-au purtat discuţii pe tema alegerilor parlamentare. Cât despre intenţia aliatului Borcan de a candida, Orzan a spus că acesta trebuie să-şi evalueze calităţile, dar şi posibilitatea de a susţine o astfel de campanie. 

LIBERALI

Situaţia din PNL Gorj nu este tocmai roz. Liderul partidului Dian Popescu anunţa că va candida la Senat, însă există voci care spun că acesta ar putea fi împiedicat după problema cu dosarul în care este cercetat. Claudiu Săftoiu, un candidat cu potenţial pentru colegiul 1, nu mai este în PNL după ce a devenit director la TVR. Victor Banţa este unul dintre liberalii interesaţi să intre în luptă, dar fără mult suport din partea partidului. De asemenea, vicepreşedintele Radu Angheloiu ar dori să candideze. Surse mai spun că fostul subprefect Marcel Romanescu ar putea candida din partea PNL Gorj.

 POPOR

Şi Partidul Poporului - Dan Diaconescu, filiala Gorj, aşteaptă parlamentarele. Preşedintele PP-DD Motru, Ilie Petrescu, vrea să intre în lupta pentru colegiul de senat 1, avându-l drept adversar pe Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: