PDL Gorj se pregăteşte pentru alegeri interne

Filiala judeţeană a PDL Gorj va avea parte în următoarele luni de o campanie electorală internă care va precede alegerile ce vor avea loc în organizaţie, cel mai probabil, în cursul verii. Postul de preşedinte este vacant de vreo doi ani, iar acum este liber complet după ce preşedintele interimar Cosmin Popescu s-a retras din funcţie, el urmând să rămână totuşi în fruntea organizaţiei cel puţin în zilele următoare, până când centrul îi va aproba demisia şi va numi pe altcineva în locul său.

Deputatul Cosmin Popescu şi-a înaintat demisia către Biroul Permanent Naţional al partidului în cursul după-amiezii de luni, invocând motive personale, el ferindu-se să îşi facă public imediat gestul respectiv. "Cred că m-am achitat cu brio de sarcinile pe care le-am avut pe linie politică, rezultatele au fost bune la nivel de organizaţie, iar acum consider că este momentul să mă retrag. Sunt şi motive personale, de sănătate, în luarea acestei decizii, iar filiala nu mai este acum în bătălii electorale pentru ca retragerea mea să afecteze rezultatul voturilor", declară Popescu.

Hoară, posibil preşedinte

Şeful Agenţiei de Dezvoltare a Zonelor Monoindustriale, Marcel Hoară, este privit ca un posibil înlocuitor al lui Popescu la şefia PDL Gorj, însă acesta nu se grăbeşte să infirme sau să confirme informaţiile pe această temă. "Îmi pare rău pentru că a decis aşa, dar e decizia lui, o respect şi chiar o înţeleg. Este oricum vorba de o funcţie interimară, noi suntem mai interesaţi acum de procesul de guvernare şi de ceea ce facem din programul de guvernare. În privinţa mea, nu pot să comentez, pot eventual să mă bucur că unii colegi şi-ar dori ca eu să-mi asum interimatul care urmează pentru organizarea alegerilor. Conducerea centrală a partidului va lua o decizie şi atunci mai putem discuta pe această temă", declară Hoară.

Demisie după rezultate bune

Fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, fost şef de campanie electorală al filialei anul trecut, spune totuşi că Popescu va asigura în continuare interimatul în fruntea filialei, până când demisia acestuia va fi aprobată în Biroul Permanent Naţional. „E o perioadă destul de agitată, care naşte pasiuni, patimi şi chiar adversităţi. Cel mai potrivit preşedinte pentru această perioadă cred că este unul care să fie cât mai la adăpost de pasiunile acestea. Sunt oameni la nivel de judeţ care până acum nu au fost extrem de implicaţi în diferite activităţi şi care pot conduce filiala pe viitor. Oricum, din punctul meu de vedere, este exclus să fie cineva care să manipuleze filiala în scop electoral propriu. Demisia lui Cosmin Popescu este una de bun simţ şi normală. El a dus trei campanii electorale, iar cei care sunt de bună credinţă se pot uita pe rezultate. E vorba atât de rezultatele partidului, cît şi de cele proprii, Cosmin Popescu fiind singurul parlamentar PDL care a reuşit să dobândească această calitate exclusiv prin munca lui proprie. Colegiul lui e foarte împărţit, fără zone urbane şi el este cu adevărat validat de electorat", declară Manţog.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: