PDL îşi pune oamenii la Hidroelectrica la două zile după numirile făcute de PSD Gorj

Perioada de linişte politică din ultima vreme, generată de căldură, concedii şi dezinteresul pentru acest domeniu din partea alegătorilor, a fost dinamitată ieri de vestea unor numiri bruşte de şefi într-un sector vital pentru economia judeţului şi despre care nu s-a vorbit până acum mai deloc. Hidroelectrica Târgu Jiu va avea de azi o conducere nouă, susţinută de PDL Gorj, actuala conducere a unităţii preluându-şi atribuţiile luni, în baza sprijinului acordat de PSD Gorj.

 Nici n-au apucat reprezentanţii PSD Gorj să se obişnuiască bine cu scaunele pe care partidul i-a pus că azi aceştia vor trebui să elibereze posturile pe care sperau să le ocupe pentru următorii ani. Nimeni nu a prezentat vreo hârtie din care să reiese negru pe alb că oamenii PSD Gorj sunt numiţi oficial în funcţie, mai marii filialei au păstrat discreţia, ca să nu-i spunem muţenia, în jurul acestor instalări, "reuşita" social-democrată de zilele trecute fiind acum anulată în mod oficial. Directorii de la Bucureşti ai Hidroelectrica au rămas fără drept de decizie la capitolul numiri şefi în teritoriu, ministrul economiei, Adriean Videanu, fiind foc şi pară că în Gorj au fost promovaţi oameni ai PSD, în condiţiile în care mai marii PSD Gorj au cerut tot timpul ca funcţiile de conducere să fie ocupate "pe ministere". Altfel spus, după ce le-au suflat celor de la PDL Casa de Sănătate şi alte instituţii, acum Hidroelectrica devenise "roşie" în loc de "portocalie", deşi până săptămâna trecută directorii erau "galbeni", adică liberali.

 Schimbări decise în Consiliul de Administraţie

 Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a declarat aseară că, în şedinţa de ieri, Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica şi-a însuşit propunerile făcute de organizaţie pentru conducerea sucursalei Târgu Jiu. Astfel, conform acestuia, noul director general va fi Ion Tiriplică, adjunct al acestuia urmând să fie Ion Negrea, în timp ce director de dezvoltare este Pantelie Raicu, ultimul fiind şi membru al PDL Gorj. Cosmin Popescu precizează că toţi cei trei provin din sistemul hidro, promovarea lor acum făcându-se în baza solicitărilor anterioare ale PSD Gorj ca numirile şefilor din judeţ să se facă în funcţie de culoarea politică a miniştrilor de la Bucureşti.
 "Eu consider că noi respectăm solicitarea celor de la PSD. Eu nu am cunoştinţă ca reprezentanţi ai dumnealor să fi fost promovaţi în funcţii de conducere. Ştiu că i-au chemat pe foştii directori şi le-au cerut să îşi dea demisia pentru a-şi pune dumnealor proprii reprezentanţi, dar deciziile de numire a persoanelor din conducere se iau în Consiliul de Administraţie, aşa cum s-a întâmplat acum în cazul echipei care are susţinerea PDL Gorj", afirmă Cosmin Popescu.
  Deputatul a precizat că noii directori îşi vor prelua atribuţiile imediat după ce azi, cel mai probabil, vor fi operate modificările la Registrul Comerţului. 

 Hidro Tg Jiu, parte în Societatea Energetică a SNLO 

 Preşedintele PDL Gorj a menţionat, de asemenea, că filiala a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii Ministerului Economiei să includă Hidroelectrica Târgu Jiu în viitoarea societate energetică din a cărei componenţă vor face parte şi Complexurile energetice din Oltenia, dar şi Societatea Naţională a Lignitului.
 "Sucursala Tâgu Jiu a Hidroelectrica era inclusă în cealaltă societate energetică, dar am făcut demersuri pentru ca ea să fie inclusă alături de complexuri şi SNLO în aceiaşi structură, mai ales că vorbim de aceiaşi unitate administrativă. Noi ne asumăm politic aceste decizii şi considerăm că ele sunt cele mai bune pentru aceste unităţi din judeţ", a menţionat Popescu.
 
 De la PSD doar Surupăceanu reacţionează

 Reprezentanţi ai PSD Gorj au refuzat să comenteze anunţul lui Cosmin Popescu, lideri ai organizaţiei precizând doar că nu au cunoştinţă decât despre schimbările care au dus la promovarea în funcţii de conducere a membrilor filialei. Deputatul PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, vicepreşedinte al filialei, a fost singurul care a avut un punct de vedere pe această temă, el menţionând că democrat-liberalii demonstrează încă odată că sunt interesaţi doar de "ciolan", cele două organizaţii fiind în conflict permanent după ce PDL şi-a numit proprii reprezentanţi şi în fruntea unităţilor din minerit şi energie.
 "Încă odată PDL ne demonstrează că este interesat doar de ciolan, mai ales când vine vorba de unităţi economice de la care îşi trage întotdeauna seva financiară pe care o foloseşte apoi pentru a cumpăra voturi. Totul se întâmplă sub protecţia instituţiilor statului şi a lui Traian Băsescu, care speră că-i mai poate păcăli încă odată pe români", menţionează Surupăceanu.
 
 Maioreanu, în concediu, a rămas de căruţă

 Foştii şefi ai Hidroelectrica Târgu Jiu, promovaţi în perioada guvernării Tăriceanu, au fost înlocuiţi de luni de reprezentanţi ai PSD Gorj, printre cei care şi-au pierdut atunci funcţiile fiind şi Dragoş Morega, director de dezvoltare şi fiul deputatului PNL Dan Ilie Morega. De asemenea, secretarul executiv al PSD Gorj, Andrei Maioreanu, devenit director de dezvoltare în locul lui Morega Junior, este printre cei care şi-a pierdut slujba în urma deciziei de ieri. Tot ieri acesta a plecat în concediu în Grecia, motiv pentru care nici nu a putut fi contactat ca să îşi exprime un punct de vedere despre cele întâmplate. Maioreanu riscă la revenirea din concediu să rămână fără slujbă pentru că el şi-a încheiat socotelile cu UVA Rovinari, implicit cu SNLO, atunci când şi-a luat bagajele pentru a merge la Hidroelectrica. Deocamdată conducerea la UVA este asigurată de contabilul şef Gheorghe Grivei, consilier judeţean PDL, cel care are şi şanse de a deveni director la unitatea respectivă.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: