Dian Popescu – noul preşedinte interimar al PNL Târgu Jiu

O veste a circulat ieri sub formă de zvon printre politicienii judeţului, aceea a schimbării lui Dan Ilie Morega de la şefia liberalilor, veste care nu avea cum să fie reală mai ales de ziua celui mai sărbătorit membru din organizaţie. Schimbarea s-a produs în rândul libealilor, dar a celor de la municipiu, acolo unde a fost numit un nou interimar, al patrulea din ultimul an, dar şi cel cu greutatea cea mai mare din organizaţie.
 
 PNL Târgu Jiu are un nou preşedinte, în persoana omului de afaceri Dian Dumitru Popescu. Acesta are o firmă de construcţii care colaborează cu companii naţionale, numărul angajaţilor fiind de 180 de persoane. Noul preşedinte interimar îl înlocuieşte pe Matei Nădrag, Popescu fiind al patrulea lider al PNL Târgu Jiu în ultimul an. Filiala a fost condusă, pe rând, de Ion Navlea, Dorin Taşcău, Matei Nădrag şi, acum Dian Popescu.
 Noul preşedinte interimar este în PNL din 2004, an în care a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare. El spune că este în relaţii bune cu preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, cu care a convenit ca acesta să nu se implice în formarea echipei de conducere de la Târgu Jiu. Dian Popescu mai afirmă că nu este interesat de funcţii publice, ci de pregătirea unor membrii de partid pentru ocuparea funcţiilor publice atunci când partidul va veni la putere.
 "Toamna aceasta va fi un alt fel de campanie şi rezultatele trebuie să fie altele şi pentru PNL Târgu Jiu. Matei Nădrag e un om de o mare valoare, iar rezultatele de până acum nu sunt vina lui. A fost făcută o rocadă de comun acord, relaţia mea cu Matei Nădrag fiind una foarte bună. Eşecul de la europarlamentare nu e vina lui, pentru că şi el a preluat echipa aşa cum a preluat-o. Organizaţia are mulţi oameni de valoare şi vreau să formez o echipă cu care să asigurăm resursele umane pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la deconcentrate. Cine vrea să ocupe o asemenea funcţie acum trebuie să fie alături de noi, nu să vină să milogească atunci când partidul va ajunge la putere", spune Dian Popescu.

 Nădrag şi Morega – colaboratori buni

 Vestea schimbării lui Nădrag de la şefia PNL Târgu Jiu a ajuns la jurnalişti pe surse, liberalii nefăcând publică informaţia în mod oficial decât după ce jurnaliştii s-au apucat să dea telefoane în stânga şi-n dreapta. Aşa a confirmat şi Nădrag faptul că nu mai este şef la PNL Târgu Jiu, el spunând că are o relaţie foarte bună cu Dian Popescu şi că are toată încrederea în acesta. "Dumnealui a fost vicepreşedinte până acum la organizaţie şi schimbarea mea s-a produs pentru că eu am cerut acest lucru. Sunt în Biroul Interimar de la judeţ şi răspund de organizaţia municipală, practic, eu veneam din partea judeţului să mă controlez pe mine la municipiu. Cu noul preşedinte am lucrat împreună la europarlamentare şi am convingerea că va face treabă bună la organizaţie", spune Nădrag, cel care până acum un an şi ceva a fost membru PRM, după ce, anterior, mai trecuse şi prin fostul PUNR.
 Noul preşedinte al PNL Târgu Jiu spune că are libertatea de a-şi forma singur echipa de conducere, având în acest sens o discuţie cu Dan Ilie Morega. Organizaţia liberalilor din municipiu nu a avut niciodată rezultate notabile, iar Morega s-a plâns mereu că aici a fost buba filialei judeţene, motiv pentru care a şi schimbat preşedinţii ca pe şosete. "Hotărârea a fost a domnului Morega de a mă numi. Discuţia a fost de a nu se băga dumnealui în formarea echipei de la municipiu şi eu am convingerea că aşa vor sta lucrurile. Gorjul este încă în plasa PSD, oamenii au convingerea că de aici le vine binele, deşi nu e aşa, dar doar pentru că economia e majoritară de stat. Încet-încet şi la Gorj economia va trece în domeniul privat şi cu siguranţă optica alegătorilor se va schimba atunci", spune interimarul de la PNL Târgu Jiu.

 Afacerile lui Dian

 Noul şef al liberalilor din municipiu este cotat ca un om de afaceri prosper, discret şi foarte inteligent. Atât de inteligent şi discret în jocurile politice ale ultimilor ani încât nimeni nu l-a arătat cu degetul până acum, deşi în culise s-a tot vorbit despre implicarea sa în doborârea lui Nicolae Mischie şi chiar în încercarea de îndepărtare din fruntea PNL şi PDL a lui Dan Ilie Morega şi Ionel Manţog, deşi merite de acest gen îşi aroga deschis doar Victor Ponta. Implicarea lui Dian Popescu în scandalurile care au dus dacă nu la îndepărtarea, cel puţin la decredibilizarea celor amintiţi este pusă de seama unor relaţii speciale pe care acesta le-ar avea cu serviciile de informaţii şi cu o parte a presei din Gorj, informaţiile de acest gen fiind extrem de greu de confirmat în mod oficial. Jurnaliştii implicaţi în acest gen de relatări, inclusiv Ovidiu Eduar Ohanesian, colaborator la Pandurul, îl indică pe Dian ca fiind "Inginerul" personajul cu nume de cod care a reuşit, din umbră, diferite combinaţii prin care să decredibilizeze politicieni de frunte ai judeţului.
 Firma acestuia, Maserati Construct, a cunoscut o dezvoltare puternică în ultimii ani, ajungând acum la aproape 200 de salariaţi. Societatea are lucrări inclusiv la Ţicleni, acolo unde primar este o rudă a liberalului, Maserati derulând însă afaceri inclusiv la Rovinari, unde primar este portocaliul Dorin Filip, sau la Jupâneşti, unde jupân la primărie este social-democratul Petre Guşiţă. Firma a făcut săli de sport, a turnat asfalt, a introdus reţele de apă, dar greul, adică afaceri de sute de mii de euro contractul, s-a derulat în afara Gorjului, în relaţiile directe cu sondele deţinute de OMV-Petrom. Dian Popescu este însă doar un politician aflat la începuturile carierei sale publice, despre implicaţiile sale în diferite zone ale politicului, afacerilor şi chiar al unor servicii secrete mai fiind timp suficient de vorbit, mai ales că în campanie se vor găsi destui alţi politicieni care să îi descoase trecutul şi să îi ignore meritele pentru propriile realizări.


Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: