PDL: Rectificarea bugetară va fi negativă

Veşti proaste pentru primarii gorjeni date chiar de liderul PDL Vasile Blaga. Prezent ieri la Târgu Jiu pentru o dezbatere regională, politicianul a anunţat că rectificarea bugetară anunţată în octombrie va fi pe minus. În replică, deputatul PSD, Vasile Popeangă, spune că nu s-a întocmit deocamdată o situaţie de acest gen, dat fiind faptul că nu există o execuţie bugetară la nouă luni.

Dacă Vasile Blaga are informaţii corecte, primarii gorjeni nu vor primi niciun leu în urma rectificării bugetare. Liderul PDL a ţinut morţiş să anunţe toţi primarii că aşteptarea lor este în zadar. „Şi-i anunţ şi pe primarii din Gorj, indiferent culoarea politică, rectificarea bugetară o să fie în minus, deci nu vor primi nimic pentru a-şi dezvolta proiectele pe care le-au propus în comunităţile lor”, a spus Vasile Blaga.

Deputatul PSD Vasile Popeangă, care face parte din comisia Buget-Finanţe, spune că Blaga nu are cum să preconizeze o rectificare bugetară pe minus. „E posibil să fie făcută o rectificare bugetară în octombrie dar nimeni nu ştie cum va fi, pentru că nu ştiu execuţiile până atunci. Deocamdată eu nu pot să spun că poate să fie o rectificare în plus, nici o rectificare în minus pentru că eu nu ştiu încă execuţia la 9 luni. Dumnealui face o declaraţie aşa, ca Mama Omida, să discutăm de cifre, să vedem cum sunt execuţiile la venituri la 9 luni şi atunci pot spune în mod sigur dacă e rectificare pe minus sau pe plus. Nu se bazează pe date, e posibil la unele ministere să fie pe minus, la altele să fie pe plus. Mai sunt mai bine de 10 zile până în octombrie, aşa încât e greu de anticipat”, a spus deputatul PSD Vasile Popeangă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: