Pe loc

Nu vi se pare uneori că nimeni în țara asta nu face pași înainte? De ani de zile, de când urmăresc scena politică, toți îmi par încremeniți în poziție, cu aceleași obsesii, aceleași of-uri, aceleași năzuințe niciodată îndeplinite, aceleași bucurii.

Traian Băsescu vorbește împotriva Parlamentului. Ioan Ghișe e prost și pichetează tot, de la Palatul Cotroceni la toaleta din Casa Poporului. Dan Voiculescu fuge de justiție. Adrian Năstase scrie pe blog și se dă mare rafinat. Ion Iliescu dojenește capitalismul și elementele disturbatoare. Mircea Geoană comentează naiv, insistând mereu să se chinuiască pe el însuși amintind, în gura mare, ce șmecher era când aproape a fost președinte. Ciorbea urlă din toți țâțânii. Crin Antonescu se alintă prostește în abilitatea sa de a ține discursuri găunoase. EBA nu știe să vorbească. Petre Roman are cap doar ca să nu-i plouă între umeri. Miniștrii fură. Parlamentarii sunt nesimțiți. Consilierele diverșilor politicieni de mâna a doua sau a treia *** ****.

Și-atunci vă mai mirați că ziariștii scriu despre aceleași lucruri mereu și mereu? Vă mirați că nu vi se întâmplă nimic bun? Sunteți nemulțumiți de alții? N-ar trebui. Și știți de ce? Pentru că, la fel de încremeniți în eroare ca oamenii de mai sus, voi continuați să îi votați, iar și iar, așteptând nici voi nu mai știți ce.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: